RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helge Skotheim sykler på fortauet siden det ikke er malt opp sykkelfelt i Dronning Eufemias gate.
Helge Skotheim sykler på fortauet siden det ikke er malt opp sykkelfelt i Dronning Eufemias gate. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Frykter sykkelulykker i Dronning Eufemias gate

Dronning Eufemias gate i Bjørvika åpnet 11. mai, men det er fortsatt ikke lagt til rette for syklistene.

BJØRVIKA: Kun et par syklister hadde våget seg ut i den svært trafikkerte Dronning Eufemias gate, da dittOslo.no var på stedet.

 

 

Syklist Helge Skotheim syns det er håpløst at det ikke er malt opp sykkelfelt. Han velger å sykle på fortauet, i stedet for i veien. 

 

– Det burde vært sykkelfelt helt fra Oslo S. Det er ikke mye plass til syklistene her. Det er lite oversiktlig uten felt, spesielt når det er så mange busser og biler. Her må man virkelig passe på seg selv, sier han. 

 

LES OGSÅ: Her kjører bilene i den den stengte Finnmarkgata

 

Skuffet

 

Trond Solem, styreleder i Syklistenes Landsforening Oslo, sier de har forståelse for at prosjektet ikke er ferdig, men at de forventer mer av Statens vegvesen. 

 

– Vi har forståelse for at det må bli midlertidige og ikke helt perfekte løsninger under slikt arbeid, men vi er likefullt skuffet over at Statens vegvesen ikke ser ut til å tilrettelegge for syklister på en god nok måte. 

 

De har holdt jevnlig kontakt og hatt møter med Statens vegvesen i over ett år, og hver gang har det blitt lovet bedring. 

 

– Noe har skjedd, men løsningene som har blitt tilbudt har vært dårlige eller uoversiktlige. Det har også vært mye dårlig, eller direkte feil, skilting. Man burde kunne forvente mer, sier Solem.

 

KØ? Følg Oslo-trafikken direkte her!

 

Ett skilt er satt opp, ned Bispegata, etter at vi har sagt i fra, men ikke noe skilt fra de andre sidene.

 

Frykter skader

 

Syklistenes Landsforening jobber med holdingsskapende arbeid, først og fremst med å påvirke veimyndigheter, -byggere og politikere til å lage trygge sykkelløsninger som alle kan benytte. De mener det må lages løsninger som både barn og utrygge syklister ønsker å bruke. 

 

– Dette har ikke skjedd i Bjørvika. Ikke under byggeperioden, og heller ikke med den løsningen som kommer til å bli til slutt. Vi er redde for at syklister skader seg under byggeperioden og at den ferdige løsningen ikke vil bidra til at flere sykler. Begge disse punktene er ignorert av Statens vegvesen og sentrale politikere i Oslo. 

 

Solem er ikke overrasket over at utrygge syklister unngår Dronning Eufemias gate.  Han forteller at Statens vegvesen også har gått ut og ment at syklister ikke burde benytte Dronning Eufemias gate, men heller fortau og gangbro langs sjøen, uten at dette har blitt skiltet ordentlig.

 

– Ett skilt er satt opp, ned Bispegata, etter at vi har sagt i fra, men ikke noe skilt fra de andre sidene, sier han.

 

LES OGSÅ: Dagens ærligste melding på Facebook

 

Sykkelfeltene kommer 

 

– Dronning Eufemias gate vil få oppmerkede sykkelfelt når Kong Håkon 5s gate åpner. Dette har vi også kommunisert i den dialogen vi har hatt med syklistene de siste ukene, sier kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, Eystein Hanssen. 

 

Sykkelfeltene som merkes opp vil gå fra Bispegata/Kong Håkon 5s gate og bort til Stasjonsallmenningen, hvor det anlegges en midlertidig trase over til Operagata.

 

På den måten unngår syklistene å måtte passere lyskrysset i Nylandsveien. Samtidig vil Statens vegvesen også skilte for syklister langs søndre fortau i Dronning Eufemias gate, og gi syklistene mulighet til å ferdes der. 

 

– Om betongavskallingen på Nordenga bru gjør at den ikke kan åpnes samtidig med Kong Håkon 5s gate, vil sykkelfeltet på nordsiden av Dronning Eufemias gate ikke bli lysregulert før broen åpner, sier Hanssen. 

 

DittOslo.no har prøvd å få en kommentar av sykkeldirektør i Oslo kommune, Rune Gjøs, men han ønsket ikke å mene noe om at sykkelfeltene ikke er på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere