*Nettavisen* Nyheter.

Fryktet at den kommunale boligen skulle deise i bakken

15 modulbygg skal huses av beboere på gamle Alfaset gård i Strømsveien 286. Modulbyggene ankom fra fabrikken med trailer. Foto: Foto:Julie Messel

15 nye boliger for folk med dobbeldiagnoser ankom fredag Alfaset med trailer. Spenningen var til å ta og føle på, da modulene vinglet i løse lufta.

Klikk på bildet for å forstørre.

PERSONALBASE: Det ærverdige hovedhuset på Alfaset gård blir personalbase for de 15 kommunale boligene. (Foto: Julie Messel)

Klikk på bildet for å forstørre.

INNTAR FREDET GÅRD: Det er ikke lett å få økonomien til å gå rundt for å ta vare på de gamle Aker-gårdene, nå bygger Boligbyggs direktør Erik Nymoen på den gamle tomta med aner fra 1300 tallet, i Strømsveien 286. (Foto:Julie Messel)

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ TIDE: Oslo har et stort behov for kommunale boliger. - Derfor er det på tide at vi går i gang med dette arbeidet, sier byråd for helse og sosiale tjenester, Øystein Søreide Eriksen (t.v) Her med Byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke. (Foto: Julie Messel)

ALFASET: Men heldigvis landet de 15 modulbygningen trygt på bakken, og snart kan beboerne flytte inn.

– Ved å bygge boliger for folk med dobbeldiagnose innen rus og psykiatri bedrer vi samtitig botilbudet til 750 andre beboere i kommunale boliger, sier byråd for næring, Hallstein Bjercke.

Sammen med byråd for helse og sosiale tjenester, Øystein Søreide Eriksen (H) overvar Bjercke at produsenten Moleven plasserte 15 modullbygg bygget på fabrikk, på grunnmurer i Strømsveien 286.

Boligene eies av Boligbygg, Oslos kommunes boligforetak, og skal altså huse mennesker som har behov for kommunal bolig, og som har en dobbeldiagnose knyttet til både rus og psykiatri.

LES OGSÅ:

Frykter for ungene sine når kommunen skal bygge boliger for folk med dobbeldiagnose

Råttent i kommunale boliger

Såvidt dittOslo.no kjenner til har Oslo kommune behov for 300 boliger for dene målgruppen.

– Det er derfor på høy tid at vi kommer i gang med dette arbeidet, sier Søreide.

Ingen brysomme naboer

Han er svært fornøyd med prosjektet som nå realiseres på den fredete Aker-gården Alfaset gård.

Klager fra naboer, som ofte er tilfelle når man skal bygge et boligprosjekt for denne gruppen beboere, er ikke overhengengende store ved cette prosjektet:

Nabotomta er Alfaset kirkegård,og tomta Strømsveien 286 er stor, med utsikt over store deler av Groruddalen.

Modulbygg bygget på fabrikk

Direktør i Boligbygg, Erik Nymoen, er svært tilfreds med at prosjektet nå ser dagens lys.

– Dette er modulbygg av topp kvalitet som bygges innedørs på fabrikk. det gjør at kostnadene er ganske lave, sier direktøren.

Han viser rundt i en av de omlag 30 kvadratmeter store byggene, som altså utgjør en ettromsleilighet med bad, kjøkken/stue og soveværelse.

– Byggene er svært robuste, med en kvadratmeterpris på 25-30.000 sier Nymoen.

Boligene settes opp der det for ikke elnge siden stod en falleferdig låve, og et falleferdig vognskjul.

LES OGSÅ: River kommunale rønner

Ferdet gård- vanskelig å finansiere

– Vi har hatt tett kontakt med Byantikvaren angående dette. Modulbyggene blir kledt utvendig med panel som ser ut som om det er av eldre dato, i tillegg får de saltak. Fotavtrykket på tomta blir eksakt det samme, sier han og bekrefter at det altså skal bygges ut 470 kvadratmeter på eiendommen.

I det gemle ærverdige hovedhuset blir det personalbase for personale knyttet til beboerne i modulbyggene.

Erfaringsmessig er det vanskelig å få økonomi til å bevare disse gamle gårdene, så jeg tror Byantikvaren er fornøyd emd denne løsningen vi nå er kommet frem til understreker ham.

Arkeologiske utgravninger blitt foretatt uten at det ble funnet noe av interesse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.