RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktet synsbedrag under kirkeovernattingen


med tortillas var blant ingrediensene under adventsnatten i Nordberg kirke. Til venstre: Martin Stange. Til høyre: Carl Lie, Sunniva Eide og Ingrid Standal Ødegaard. Foto: Anders Jørstad
med tortillas var blant ingrediensene under adventsnatten i Nordberg kirke. Til venstre: Martin Stange. Til høyre: Carl Lie, Sunniva Eide og Ingrid Standal Ødegaard. Foto: Anders Jørstad
Synsbedrag i kirketaket var noe av det de 15 overnattende elleveåringene i Nordberg kirke fryktet under adventsnatten.

NORDBERG: Det var i forbindelse med arrangementet "Lysvåken adventsnatt i kirken" at Nordberg kirke inviterte nærmiljøets elleveåringer til en kirkeopplevelse litt utenom det vanlige.

Fra klokken fire lørdag ettermiddag kom spente 6.-klassinger fra Kringsjå skole og Korsvoll skole til Kringsjågrenda med soveposer og store doser nysgjerrighet i bagasjen.

Nektet å sove

Klokken syv på kvelden var det duket for det lekreste festmåltid med brus og tortilla. Elleveåringene Martin Stange, Carl Lie, Sunniva Eide og Ingrid Standal Ødegaard var blant dem som storkoste seg rundt langbordet i kirkerommets midtgang.

Det er veldig god mat og jeg har blitt kjent med 6.-klassinger fra andre skoler, forteller Ingrid.

Det å skulle tilbringe lørdagsnatten liggende i et kirkerom hadde ikke de fire ivrige tortillaspiserne noen felles oppfatning for utfallet av.

Jeg frykter for at vi skal begynne å se syner i taket. Se ting som egentlig ikke er der, frykter Sunniva.

Carl og Martin var bestemt på å gå inn den 1. søndagen i advent med minst mulig søvn, og leken "Har den" var noe Martin så frem til å leke i kirken.

Årvåkne i rom og tid

Det er første gang Nordberg kirke er med i det landsomfattende adventsnattsarrangementet, og vikarprest Andreas Hilmo Grandy-Teig var blant de voksne som skulle holde styr med de unge kirkegjengerne.

Vikarpresten mener at et oppmerksomt blikk også er et viktig tema for adventstiden.

Tidligere i kveld gikk vi rundt i det mørklagte kirkerommet der barna måtte være årvåkne for det som var rundt dem. Dette gjenspeiler også noe av det som er kirkens budskap i adventstiden, nemlig det å være oppmerksomme på det som skjer rundt oss, som det å tenke på andre, mener Hilmo Grandy-Teig.

Etter middagen og påfølgende lysstøpning, fikk barna besøk av selveste Oslo-biskop Ole Christian Kvarme.

Her fikk man blant annet nyttige tips for hvordan barna kunne forberede søndagens adventsgudstjeneste, som de også skulle være delaktige i.

Lysvåken ble arrangert i en rekke kirker i Oslo i helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere