Frysja under vann - NVE venter ny flom på Østlandet

mer vann: Frysja står nå snart under vann, og mer skal det bli.

mer vann: Frysja står nå snart under vann, og mer skal det bli. Foto: Arnodd Håpnes

Frysja badeplass står nå nesten under vann, og ifølge værmeldingen så skal det bli enda mer regn fremover.

KJELSÅS: Det mildt sagt flyter godt på Frysja. Ved badeplassen ovenfor Stillatorget står nå store deler av plassen under vann, og mer vann blir det. I følge yr.no skal det komme mer regn de følgende dagene.

Del på Facebook

Rekord

Og i følge Meteorologisk institutt så var årets sommer den våteste siden 1900 (!), den forrige rekorden var fra 1950. For Norge som helhet ble sommeren den nest våteste, bare 1964 har vært våtere.

Nedbøren for Norge som helhet var 140 % av normalen. 1964 var våtest med 145 %. For Østlandet var sommeren den våteste, med 195 %. Forrige rekord var fra 1950 med 165 %. Mange stasjoner satte ny rekord for våteste sommer, ifølge instituttet.

Flomvarsel

Fredag sendte Norges Vassdrag- og Energidirektorat (NVE) ut flomvarsel for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold, Oppland og Hedmark.

- Det er varslet mye nedbør over store deler av Øst- og Sørlandet søndag og mandag. Det vil gi raskt økende vannføring og flom i flere vassdrag. Det er usikkerhet knyttet til hvor den mest intense nedbøren vil komme, og dermed hvilke bekker/ elver som blir sterkest berørt, skriver NVE i varselet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.