*Nettavisen* Nyheter.

Fucked up til Øya Open

Foto: Myspace

Lørdag 29. november byr Øyafestivalen i samarbeid med Garage på høstens mest eksplosive kombinasjon av norsk hardcore og canadisk villskap.

I tillegg til Torontos pønkkometer Fucked Up, får du oppleve tre norske band som alle blander støy og råskap på en fabelaktig måte.

Like Rats from A Sinking Ship, Käthe Kollwitz og Allislost står alle på scena på Garage.

Øya Open er navnet på konserter og arrangement som gjøres utenom selve Øyafestivalen. I løpet av året vil Øya være medarrangører på et utvalg konserter som vil presenteres under navnet.

- Den grunnleggende tanken er at det er mye fet musikk som flere skal få høre og fordi det ikke alltid passer våre favorittartister å komme innom Oslo i august. Dermed spres Øyas musikkengasjement utover året og tilbyr gode konsertopplevelser også utenfor festivalrammene, sier pr-sjef Jonas Prangerød.

Øya Open blir en smak av sommerens store festivalopplevelse og er en mulighet for publikum å oppleve musikalske godbiter fra inn- og utland.

FUCKED UP (CA)

Canadiske Fucked Up er gode på mye, blant annet pønkrock, provokasjon og generell pøbelvirksomhet.

De låner bevisst fra hele pønkhistorien, samtidig som de peker framover og viser hvilken retning moderne rockog hardcore bør ta.

Årets skive, kalt The Chemistry of Common Life, bør være fast inventar i ethvert øre med sans for heftig rock og solide gitarvegger.

Fucked Up har en egen evne til å røske publikum ut av hverdagståka og spikre hardtslående rock midt i mellom øya på deg. Bandet formidler sinne og desperasjon på en unik måte. En konsertopplevelse med dette bandet kan fort ende i blod, svette og bårer.

www.myspace.com/epicsinminutes

ALLISLOST

Allislost ble danna i 2005 av musikere fra Drammen, Hønefoss og hovedstaden, med en målsetning om å lage musikk som var både tung og stemningsskapende.

De ligger et sted i grenselandet mellom hardcore og post-metal, så fans av band som Neurosis og Isis vill ha mye å hente hos disse gutta. Bandet er ambisiøst og kraftfullt, på en måte som mørner både øreganger og mellomgulv.

www.myspace.com/allislostno

KÄTHE KOLLWITZ

Käthe Kollwitz er et band hvor medlemmene har bakgrunn i Bodøs hardcoremiljø. I dette bandet lager de musikk hvor melodi og støy går hånd i hånd. De nå Olso-baserte gutta har hørt på seig metal, rå hardcore og annet høylydt godgrums. Er du begeistra for drøye, strenge, dynamiske og brutale musikkopplevelser, kan dette bli en ny favoritt.

www.myspace.com/kaethekollwitz

LIKE RATS FROM A SINKING SHIP

Like Rats består av en liten gjeng frustrerte nordlendinger som har beveget seg sørover til Trondheim.

Der blander de hardcore, elektro og annen undergrunnsmoro. Sist man kunne oppleve bandet i hovedstaden, tok de pusten fra de frammøtte under Klubbdagen i august.

Styrken til Like Rats? ligger i å blande sine ulike inspirasjonskilder, samt å ta lytteren med på en variert og spennende ferd gjennom bråk, kraft og galskap.

www.myspace.com/likeratsfromasinkingship

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.