RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fuglemating kan skape rotteproblemer


Mat med måtehold
Mat med måtehold
Overivrige fugleelskere kan skape rotteproblemer og smittefare, mener Friluftsetaten.

Nå oppfordrer de folk å tenke seg om før de mater fuglene. Friluftsetaten mener at overivrige fugleelskere skaper forurensing og rotteproblemer i hovedstaden, skriver NRK.

Grunnen til dette er at det blir matet altfor store mengder til fuglene. Dermed klarer de ikke å spise opp alt og rottene kan vente seg et festmåltid.

- Vi har sett eksempler på at folk har med hele søppelsekker med bæreposer med brød, ofte også hele brød eller store stykker som fuglene ikke greier å spise. Da blir det liggende igjen som et forsøplingsproblem, forteller naturforvalter Kjell Isaksen i friluftsetaten til NRK.

Konsekvensene av dette kan bli mer støy, tiltrekking av rotter og man kan få dårligere vannkvalitet.

Nå oppfordrer Friluftsetaten å mate fuglene med måtehold.

- Ta med en begrenset mengde, skjær det opp i små biter, legg maten på land og ikke i vannet, og mat gjerne på andre steder enn der alle andre mater, sier Isaksen til NRK.

Matproblemene er spesielt store ved Vaterlandsparken og i sørøstenden av Østensjøvannet. Her ber Friluftsetaten folk om å slutte helt med å mate fuglene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere