Full av boligidèer

Boligidè AS er et nystartert interørfirma. Styling av salgsobjekter er hovedoppgaven, men private boliger og fritidssteder er også en del av jobben.

RISLØKKA: Interiørstyling er en trend som er på vei oppover og det finnes mange veier å gå. Nå kan man også få stylet salgsobjekter før de selges.
Vi setter inn møbler og dekorerer leilighetene som er lagt ut for salg. Ofte er det megler som anbefaler slike ting, men det er også kunder som tar direkte kontakt sier Gry Ludvigsen. Hun startet opp Boligidè AS sammen med Cathrine Berge.

Fra interesse til jobb

19. oktober fikk Ludvigsen og Berge sit første oppdrag og siden da har oppdragene stått i kø.
Poenget er å gjøre et salgsobjekt til noe flott. Potensielle kjøpere skal kunne se muligheter til innredning og for oss er det viktig å gi et signal om at leiligheten er en hjemmekoselig og attraktiv leilighet. Vi ønsker at de som kommer inn skal tenke "her kan jeg bo", forteller Berge.
De to innreder tomme leiligheter etter størrelse, farger og former. Møbler og pynt blir valgt ut og deretter fraktet til bostedet. Når salget er avsluttet blir møblene hentet.
Dette er veldig tidkrevende, men det er noe vi brenner for, sier Ludvigsen, som har bakgrunn som økonom. Berges bakgrunn er innenfor salg.
Vi startet opp dette fordi vi så at det var et stort marked for boligstyling. I tillegg er dette noe som opptar oss og som vi har hatt interresse for lenge, forteller Ludvigsen.
Dermed ble interressen for styling og interiør omgjort til et veletablert firma.

Tjener på styling

Prisen vi tar kommer an på størrelsen, sier Berge. For den siste leiligheten de dekorerte var prisen 14.000.
Men det er verdt det. Man får igjen mye av pengene man legger i stylingen, i salget. Møbler og interiør kan gjøre en stor forskjell på en leilighet. Av erfaring ser vi at godt stylet leiligheter øker salgsprisen, forteller Berge.
Møblene blir stående på stedet opptil 14 dager, etter disse ukene betales ukesleie.
Som regel tar det omtrent to uker fra leiligheten er ferdig stylet til den er solgt. Men det hender at det tar lenger tid, da lar vi møblene stå for ukesleien, dersom det er ønsket, sier Ludvigsen.
Firmaet styler ikke bare salgsobjekter. De tar også for seg styling av fritidsboliger og hjem.

Stor kapasitet

Boligidè har kjøpt opp alle midlene til Housecall Design AS, da de la ned. I tillegg har de overtatt goodwill og løpende avtaler.
Det var en kjempesjanse for oss da de skulle selge. Dermed fikk vi kjøpt alt på en gang. Lageret vårt er nå på St.Hanshaugen, men fra 1.desember må vi ha et annet lager, forteller Ludvigsen.
De håper på å få tak i et lager i Groruddalområdet, ettersom kontoret ligger på Risløkka. Kapasiteten er stor, de har møbler til å fylle omtrent 15 leiligheter på samme tid.
Derfor må lageret være stort, sier Berge.
Møblene bringes til leilighetene når det passer for eieren av leiligheten.

Hjemmekos

Å få en leilighet hjemmekoselig er vitkig for de fleste. Sammensetninger av dekor og farger skal stemme.
Det er mange som pusser opp og ønsker hjelp. Vi kommer gjerne med råd og idèer, sier Berge.
Hun anbefaler lyse, lune og varme farger i hjemmet for å skape en trivelig stemning.
I tillegg kan man gripe tak i de små tingene, som puter, sengetepper og slikt. Dette er ting som er billig og enklere å bytte. Det er også lettere å tilpasse fargene på puter og slikt til resten av leiligheten, sier Berge. De fleste ønsker sin egen stil på hjemmet. Da kan det være greit å ta utgangspunkt i noe man liker spesielt godt og jobbe utfra det.
For mer informasjon om Boligidè AS, se www.boligide.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.