*Nettavisen* Nyheter.

Full drift på Ensjøtunet servicesenter

Det var sommerfest på Ensjøtunet da Østkantavisa var på besøk. FOTO: KJERSTI LERKERØD

Sykehjemmet i tilknytning til Ensjøtunet er nedlagt, men det er fortsatt full aktivitet på servicesenteret.

ENSJØ: Frelsesarmeen har drevet eldreomsorg i Malerhaugveien 10 B i mange år. Ved årsskiftet 2008-09 ble sykehjemmet på tunet nedlagt, men den øvrige driften har fortsatt som før. Kafe, frisør, hobbyrom og fotpleie er noe av det som tilbys eldre som tar turen innom. Østkantavisa er på besøk før den årlige sommerfesten, og kommer til et senter som syder av liv.

- Da sykehjemmet ble lagt ned trodde mange at hele Ensjøtunet stanset driften, men her er det full aktivitet, sier avdelingsleder Solfrid Slettholm.

- Vi vil gjerne vise at vi fortsatt er her og at vi kan bidra til å hindre isolasjon og tilby et sosialt nettverk. Vi ønsker å være noe for så mange som mulig, både til hverdags og fest.

Kveldens markering har rundt 70 påmeldte, og sysselsetter blant annet to kokker og mange frivillige krefter. Under festen blir det også kåring av beste hatt og underholdning. Også i det daglige er det mye å ta seg til på senteret, som har 5-600 brukere.

- Vi kan for eksempel anbefale kafeen. Det er primært pensjonister som kommer innom, men også hjemmetjenesten og noen arbeidslag spiser her. Et annet tips er å ta søndagsmiddagen med familien på Ensjøtunet. Det er rimelig, hyggelig og man sparer litt tid på å ikke lage den selv, sier sykepleier Anne Brit Sandberg.

Fra og med høsten vil senteret blant annet tilby fallforbyggende kurs i samarbeid med kommunen. Man kan også delta på faste aktiviteter som kor, bridge, snekker- og hobbyverksted, andakt og stavgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.