Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full fart i 24 timer

Bislett 24-timers er ikke for folk som trener to-tre timer i uken. Her er løperne fotografert tidlig i blodslitet.
Bislett 24-timers er ikke for folk som trener to-tre timer i uken. Her er løperne fotografert tidlig i blodslitet.
Det ble tilbakelagt utallige mil under Bislett 24-timers i helgen.

Sharon Broadwell var blant favorittene på Bislett, men Vidar-løperen måtte gi seg med forkjølelse.

Koste seg: Tim Bennet fra Vidar fullførte 12-timersdelen på Bislett.

BISLETT: For tredje året på rad gikk blodslitet av stabelen på friidrettens nasjonalarena. Nok en gang var det flere som måtte gi seg underveis, men de fleste fullførte og noen maktet også å løpe stort sett gjennom samtlige 24 timer.

Vi merker at det er en stigende interesse for slike løp. Det er nok mange som er med på grunn av spenningen, og rett og slett vil finne ut hva man kan klare, sier løpsleder Bjørn Hytjanstorp.

Mye mat og drikke

Startskuddet for løpet gikk lørdag klokken 12, og nøyaktig 24 timer senere satte de gjenstående løperne inn den siste sluttspurten. De beste løperne klarte å nå utrolige 20 mil i løpet av ett døgn.

Det som er fint med ultraløp er at man får et resultat uansett om man kommer til mål eller ikke. Og det var en del som brøt denne gangen, forteller Hytjanstorp som også møtte problemer med matserveringen underveis.

Det var nok med en del uerfarne løpere. Det gikk med tre ganger så mye mat og drikke som tidligere, forteller løpslederen som hadde godt over 100 påmeldte til blodslitet.

Seier til Sørstad

Mens førsteplassene i 24-timersløpet gikk til utenlandske utøvere, ble det norske triumfer på 12-timersløpet. Vidars Gjermund Sørstad gikk til topps, der han noterte nærmere 14 mil.

Også Sharon Broadwell var det stilt store forventninger til på Bislett, men Vidar-løperen måtte bryte sitt 24-timersløp.

Jeg har vært forkjølet i nesten to uker, så jeg var forberedt på at det kunne gå dårlig. Jeg får heller satse mot neste års utgave, sier Sharon Broadwell.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!