RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full fart i ferien

Det var mange barn i Stovner bydel som virkelig kunne more seg i høstferien. Bydelen inviterte til mange spennende og varierte aktiviteter.

Stovner: Det var ikke akkurat TV-titting og sofagnaging på mange barn i Stovner bydel i høstferien. De lekte seg heller med karuseller og tivoli på Liseberg, kjørte firehjuls motorsykler og fjernstyrte biler, badet og koste seg, så filmen Charlie og Sjokoladefabrikken og drev med ballspill.
Tilbudet var populært og variert, og det var Stovner bydel som inviterte ungdom mellom ni og16 år til ferieklubb i høstferien. Det var over hundre som hadde meldt seg på de ulike aktivitene.
- Det var flere av aktivitene som var helt fullsatt. Det var venteliste på å være med til motorsenteret på Haugenstua, og det var stappfullt på Østfoldbadet, sier kulturkonsulent Kristine Båsmo Tobiassen. Hun påpeker at omfanget av aktiviteter har blitt utvidet , med blant annet årets ferske nyhet "Tur til Liseberg i Sverige".

Kjeder seg ikke

- Jeg har ikke hørt om noen som har kjedet seg. En av guttene som har deltatt, var veldig usikker til å begynne med. Men etter å ha meldt seg på til Tusenfryd-turen, syntes han det var så gøy at han meldte seg på alle aktivitene etterpå, sier Båsmo Tobiassen og påpeker at ferieklubben er et godt alternativ til de som sitter hjemme og kjeder seg.
- Dessuten jobber mange foreldre i høstferien. Alternativet er at barna blir med på jobb, men det er ofte stressende og kjedelig, legger hun til. Båsmo Tobiassen mener også at ferieklubben skaper et godt miljø, og at det er mange gjengangere i ferieklubben. Flere av barna som har vært med på en eller to aktiviteter, deltar på flere aktiviterer senere.

Ønsker flere tilbud

Båsmo Tobiassen ønsker også flere tilbud fremover. 2-dagers tur til Fagerøy og overnatting i Hemsedal, Trysil eller Lillehammer med muligheter for å stå på ski, slalåm og snowboard, står høyt på listen. Gjennomføring av slike turer kan ikke Båsmo Tobiassen garantere, men hun håper selvfølgelig klubben vil bli bevilget penger.
- Vi slipper å sitte hjemme, kjede oss og se på TV. Det er mer moro å være med på aktivitene og holde seg i form, sier Sara, som var en av barna som deltok på flere aktiviteter.
- Det er veldig gøy å være med i ferieklubben. Vi kan gjøre hva vi vil, understreker André, som også var en av de aktive deltakerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere