RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full fart i Heminglekene


Det var ikke noe å si på innsatsen til Georg Johan Benestad (venstre) og Johan Henrik Opedal Lisæth på 60 meteren.
Det var ikke noe å si på innsatsen til Georg Johan Benestad (venstre) og Johan Henrik Opedal Lisæth på 60 meteren.
Flere hundre barn koste seg i finværet da Heminglekene ble arrangert for aller første gang i Holmenkollen.

Holmenkollen: ¿ Jeg er utrolig fornøyd med dagen. Været var helt topp, og jeg så bare blide fjes som hadde det moro, sier Helle Aanesen.
Sammen med Jonne Skajem var Aanesen initiativtaker til søndagens flotte tiltak i Holmenkollen.
¿ Vi tenkte vi skulle finne på noe nytt og spennede istedenfor å ha det årlige loppemarkedet vårt. Vi gjør noe som er mye morsommere, og mye mer i stil med Heming-ånden, sier Aanesen.
Loppemarkedet har blitt vanskeligere og vanskeligere å få folk til å engasjere seg i, og selv om loppemarkedet trolig omsetter for mer penger så tror Aanesen at dette her er veien å gå.

Barn og voksne

¿ Heminglekene er mye sunnere og klokere i forhold til det vi skal holde på med i idrettslaget. Målet er å få barn og voksne ut av sofaen og opp i trærne. Gjøre noe aktivt sammen, sier Aanesen.
¿ Hvor mange deltagere hadde dere?
¿ Jeg regner med at det var cirka 1000 mennesker med på Heminglekene, og det er vi i så fall kjempefornøyde med. Men vi har ikke gjort fintellingen ennå, sier Aanesen.
¿ Og nå har Heminglekene kommet for å bli?
¿ Vi håper dette blir en tradisjon. Det har vi vel langt på vei bestemt oss for at det skal bli, sier Helle Aanesen.

Mange tilbud

Alle Hemings idretter hadde funnet sin plass i Holmenkollen, og en av avdelingene var den tidligere allidretten - som nå heter Heming basis.
¿ Vi ønsker at barna skal få en allsidig grunntrening. Derfor har vi blant annet turn, trampoline, klatring, rollerblades og skateboard. Alt som er med på å bedre koordinasjon og motorikk, forteller styreleder i Heming basis, Annicken Skarpholt.
Barna i Holmenkollen var fornøyde i finværet på søndag.
¿ Dette er en kul dag, sier Henny Skarpholt.
På 60 meteren møter vi Georg Johan Benestad og Johan Henrik Opedal Lisæth. Førstemann kommer i mål på ti blank, og nummer to klokkes inn på 12,3.
¿ Jeg har løpt på ni blank på skolen, men nå fikk vi en kjempedårlig start begge to. Så vi sløste i hvert fall bort ett sekund hver, sier Georg Johan.
Og så var det "mestermøte" med blant andre Astrid Jacobsen, Marit Bjørgen, telemarkkjører Kathinka Knudsen og den tidligere tennisproffen Christian Ruud.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere