*Nettavisen* Nyheter.

Full fart i skisporet

Lørdag gikk det tradisjonsrike Greirennet av stabelen ved Vesletjern på Rødtvedt.

Lillomarka: Over 250 dugnadstimer måtte til for at årets Greirenn kunne gjennomføres, og rennleder Vidar Benjaminsen er veldig fornøyd med resultatet og arrangementet.
Det var mye jobb å få så mye snø ut i løypa, men det var verdt det. Vi har mellom 360 og 370 deltakere, og det er vi godt fornøyd med, forteller han.
Greirennet er ifølge Benjaminsen det eneste ordentlige skirennet i Groruddalen, og er for alt fra barn til seniorløpere. De fleste deltakerne kommer fra Oslo, men noen er også fra Akershus. Løypa i Lillomarka er også ganske spesiell.
Det har ikke blitt gjort store endringer i løypa siden 1981, og det finnes ikke maken i Oslo. Løypa er som en berg og dalbane med mange utfordringer, som vi tror utøverne synes er veldig moro. Det er nærmest en skicrossløype, forteller Benjaminsen.
Håkon Johannessen og Eirik Skoglund Godal (begge 12 år) var to av deltakerne i årets Greirenn. De fikk delt femteplass i 13-årsklassen med tiden 11.45 på 3 kilometer. Begge er fra Lillomarka langrenn.
Jeg synes det gikk ganske bra egentlig, sier Håkon.
Begge har vært ivrige skigårer siden de var sju år, og har vært med på Greirennet flere ganger. Det har de tenkt å fortsette med.
Vi skal slå alle, neste gang blir det delt førsteplass, sier Eirik.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag