RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full fart i skisporet!


Så fort det går!
Så fort det går! Foto: FOTO: SKIFORENINGEN
I morgen braker det løs med skiskole for de minste over hele byen.

OSLO: Lørdag 15. januar braker det løs for Norges største skiskole. Totalt er det 10.000 barn i Oslo-området som gjennom lek og læring skal lære seg skiferdigheter og bli glad i vinter.

Ski er populært

Det er ingen tvil om at ski er in. Skiforeningen kan melde om stor interesse for sine skikurs.

– Vi har over 10.000 barn og voksne påmeldt våre skikurs i år. Vår oppgave er å «fremme ski-idrett og annet friluftsliv», så å arrangere skikurs er en kjerneoppgave. Å bidra til at barn og voksne trives utendørs på ski er den beste måten å fremme ski-idrett på, mener generalsekretær i Skiforeningen Bente Lier.

Gratis skileik i skoletiden

Majoriteten av barna kommer på skikurs i regi av barnehagen, skolen eller SFO. Barna fraktes til alpinbakken eller skileikområdet ved hjelp av buss og får 75 minutters instruksjon pr gang (i 5 uker) av utdannede instruktører. 90 minutter for alpingruppene. I år har Skiforeningen i samarbeid med VM og Skiforbundet også et spesielt tilbud til barn som har liten eller ingen skierfaring fra før. Tilbudet var svært populært, 35 skoler søkte om plass og 13 skoler ble valgt ut.

– Vi er opptatt av å kunne gi et godt tilbud til flest mulig, og skulle gjerne tilbudt gratis skikurs til alle barn, men da er vi avhengig av offentlig finansiering for å dekke kostnadene ved disse skikursene, understreker Bente Lier.

Hun har saken som NRK kjørte i går om foreldrebetaling for SFO-aktiviteter i tankene.

Terrenget underviser

Skikurs blant voksne har økt i antall deltakere de siste årene, men det er fortsatt desidert flest barn som er på kurs. Skiforeningen har holdt på med skiskole siden 1948, og med over 60 års erfaring vet de mye om hvordan man kan skape entusiasme for ski blant barn.

– 10.000 barn skal på skikurs med oss i vinter. Det viktigste for oss er å sørge for at barna har det gøy på ski. Filosofien vår er at terrenget underviser, god hjulpet av våre kvalifiserte instruktører. Barna lærer grunnleggende skiferdigheter ved å leke seg gjennom kuler, staup, hopp og flotte spor, forteller skileikansvarlig Annemarie Erichsen.

Skiskole i helgene

Helgene er det barn som er meldt på i privat regi som er i aktivitet i skisporene.

Fordelt på seks forskjellige skileiksteder fra Eid gård i Asker, via Sollihøgda, Sørkedalen, Skullerud til Vestli/Stovner og Greverud, i tillegg til Tryvann/Tommkleiva, Ingierkollen og Kirkerudbakken for alpingruppen yrer det av liv i helgene.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere