*Nettavisen* Nyheter.

Full fart med Frigg

Jentene til Frigg Fart 95 lekte seg på kunstgresset i høstcupen i fotball sammen med spillere fra 231 andre lag.

Majorstuen: I den første kampen ble det seier 5-2 mot Røa, og i den andre ble det tap 1-2 for Gjelleråsen. Uten at det var noen sure miner av den grunn.

Dette er første året jentene spiller fotball, og de har vunnet og tapt sånn cirka halvparten av kampene i serien, forteller trener Per Morten Johansen.

Jentene trener en gang i uken på Frigg-feltet.

De er veldig ivrige. Alle møter på trening hver gang, og vi blir bare flere og flere. Vi spiller 5"er, men nå er vi fjorten spillere, forteller Johansen.

Alle spillere går i femte og sjette klasse på Uranienborg skole.


Lærer

Spillerne til Frigg er ferske på fotballbanen, men de er flinke til å være nybegynnere.

Hva legger dere vekt på i treningen?

Først og fremst jobber vi med og bli venner med ballen, og at vi skal bevege oss i riktig retning på banen. Dessuten prøver vi å få jentene til å tørre å gå på, sier Johansen.


Fin cup

Høstcupen til Frigg er populær. Statistikken forteller at det deltok 232 lag, hvorav 40 var jentelag. Det ble spilt 356 kamper i løpet av helgen, og rundt 3000 unge fotballspillere var i aksjon.

Hovedmålet til Frigg er å gi et sosialt og sportslig tilbud til barna.

Det som er så utrolig fint er at det går an å få til en skikkelig dugnad som dette her midt i byen. Cupen betyr veldig mye for de yngres avdeling i Frigg, og her er det skikkelig fotballglede, sier speaker Tom Stalsberg.

Foreldre og barn var i sving fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Det eneste som var dumt var at vi ble lovet at lyset på banen skulle stå på til klokken ni på lørdagskvelden, men det ble slått av klokken åtte. Midt under kampene, sier Tom Stalsberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.