Full fart med Humanitærbilen

Tempoet er høyt og humøret på topp når Nina Th. Thorsen farter rundt hele byen i Humanitærbilen for å lage Alternativ Jul for 750 gjester.

Lambertseter: Det er mange brikker i puslespillet som på plass før det blir Alternativ Jul. Det går i ett fra tidlig om morgenen til sent på kveld og bilen har gjort at jeg for en gangs skyld er à jour med alle gjøremål, sier Nina Th. Thorsen.

Nina Th. Thorsen i Alternativ Jul har hatt Humanitærbilen i november. Bilen har gått i skytteltrafikk mellom hjemmet på Lambertseter, kontoret i byen, ulike sponsorer og treffsteder for vanskeligstilte.

Jordbær og champagne

Jeg har døpt bilen "Jordbæret", champagnen sitter bak rattet, sier en strålende fornøyd Nina Th. Thorsen.

Ildsjelene i Alternativ Jul jobber hele året med å få til en verdig julefeiring for vanskeligstilte. De tre siste månedene av året er spesielt hektiske, og bilen har vært ekstra nyttig når tunge kasser skal fraktes og sponsorer skal besøkes. Nina forhandler og pruter på alt fra artister til binders. Telefonen ringer hele tiden. Sponsorer lurer på når og hvor de kan levere varer og frivillige ønsker å sette seg opp på eller bytte vakter.

Dette er min måte å gi noe tilbake til samfunnet på, sier Nina Th. Thorsen.

Egen CD

Alternativ Jul arrangeres i Oslo Kongressenter og dørene åpnes klokken 16 på julaften. I løpet av to hektiske dager skal 1.200 måltider serveres til mer enn 750 gjester. Musikalsk underholdning står selvfølgelig også på programmet.

Vi gjør alt vi kan for å få tak i artister slik at vi kan ha hyggelig underholdning. I år har vi også laget egen CD med kjente og kjære julesanger, forteller Nina Th. Thorsen.

Det spesielle med CD-en er at teksten til sangene kan printes ut eller vises med projektor på veggen.

Folk kan jo ikke julesanger lenger, sier Nina Th. Thorsen.

Rundt 300 personer jobber som frivillig i forbindelse med arrangementet. Mange vakter er allerede fylt, men Alternativ Jul mangler fortsatt en del frivillige, spesielt til vakter på nettene og første og andre juledag. Hvis du er interessert kan du ta kontakt gjennom hjemmesidene www.alternativjul.no.

Kiwanis Club Oslo Holmlia overtar Humanitærbilen i desember. Dermed er ringen sluttet, ti kandidater har hatt bilen og vi kommer tilbake med opplegget for den endelige avstemningen i desember.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.