*Nettavisen* Nyheter.

Full fart på friidrettstevne

Fra venstre Christina Vik (11), Tiril Haga (10) og Hedda Ragnsæter (10) ga alt de hadde i Maistevnet.

Farten var høy, og meterne ble mange på Koll-jentene som ga sitt beste under friidrettsstevnet Maistevnet på Bekkelaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spenstsokker: Tiril Haga nedprioriterte skoene, men hoppet likevel langt i lengde.

BEKKELAGET: Det var ikke de store folkemengdene som hadde funnet veien til idrettsbanen på Bekkelaget, men de som allikevel fant fram, gav alt de hadde i de forskjellige øvelsene.

De tre Koll-jentene Christina Vik (11), Tiril Haga (10) og Hedda Rangsæter (10) går alle i samme klasse, og har holdt på med friidrett i henholdsvis et halvt, og et år.

Første stevnet

Dette var første gang alle tre var på stevne sammen, og det så ut til at de stortrivdes, både med øvelsene, og i hverandres selskap. Christina er den av jentene som har holdt på kortest med friidrett, men forteller at hun ble overtalt av venninnene til å prøve.

- Vennene mine sa at det var gøy med friidrett, så jeg bestemte meg for å prøve, og det var morsommere enn jeg trodde!

Tiril hoppet lengde, der hun noterte førstehoppet på 301 cm. Hun kjempet også iherdig på 60-meteren, og var greit fornøyd med resultatet tross i vondt i magen halvveis i øvelsen.

Også venninnene Tiril og Hedda løp både 60-meter og hoppet lengde. Begge var godt fornøyde men sin egen innsats, men unntak av Hedda som var litt skeptisk til egen innsats på 60-meter.

- Det gikk ikke så bra, jeg løp ikke så fort.

Ny bane i 2009

Dette var 20. året på rad Maistevnet gikk av stabelen. Funksjonær Mette Kronberg kan fortelle at alle i friidrettsgruppa engasjeres og gjør en god innsats for å få gjennomført det etterhvert godt etablerte stevnet.

- Alle i gruppa er med for å få dette til. De eldste som er for gamle til å delta hjelper til, mens noen av de yngre trener samtidig.

Det ble konkurrert i mange øvelser, men på grunn av ombygging av banen, var det ikke mulig å avvikle øvelser som innebærer 400-meter og oppover. Dette er fordi banen mangler den ene svingen, men håpet er at banen i løpet av 2009 vil stå ferdig.

- Vi ser fram til, og håper på full bane i 2009. Da vil det blant annet kunne arrangeres 800-meter i tillegg til nasjonale stevner, noe som forhåpentligvis vil skape mer blest om friidretten i Bækkelaget. sier Kronberg.

Idrettsglede

De tre Kolljentene så ikke ut til å psykes ut med konkurransenerver. Tvert imot var det kun idrettsglede å spore hos venninnegjengen. Tiril hoppet lengde i sokkelesten, og jentene smilte og lo mellom slagene. Kanskje de til og med lo for mye, for forklaringen av mageknipen til Tiril var som følger:

- Kanskje det var fordi jeg ikke varmet opp. Jeg bør vel gjøre det neste gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag