RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full forvirring om nytt ridesenter på Årvoll


i gang: Arbeidene pågår i det gamle steinbruddet nederst ved Grefsenkleiva – men det er hengt opp banner som viser hvordan ridesenteret er tenkt utformet.
i gang: Arbeidene pågår i det gamle steinbruddet nederst ved Grefsenkleiva – men det er hengt opp banner som viser hvordan ridesenteret er tenkt utformet. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Mulig hest er best, men billig å ri blir det vel ikke på Groruddalens nye ridesenter, som skal hete Oslo Akademiske Rideskole. Også naboene reagerer på at senteret kan bli større enn varslet.

ÅRVOLL/DISEN: Lokalavisen har snakket med foreldre som på vegne av sine håpefulle små og store ryttere har ringt Oslo Akademiske Ridesenter. Blant annet reagerer foreldrene på meget høye priser på det nye ridesenteret i bånn av Grefsenkleiva, på Årvoll.

Del på Facebook

Cecilie Bergmann fra Kjelsås er en av disse foreldrene. Hun ønsket ridetilbud til sin sønn. Men Bergmann ble ganske så overrasket over informasjonen hun mottok fra senterleder Vanessa Quintavalle.

– Tar 135.000

– For det første var det ikke helt lett å få tak i info om det nye ridesenteret. Ingen kontaktinfo var i hvert fall å finne på nett. Men gjennom Bydel Bjerke fikk jeg tak i Quintavalle, forteller Bergmann, og fortsetter:

– Hun fortalte da at all informasjon til potensielle medlemmer ville bli gitt muntlig fra henne, og at de ikke ønsket å ha nettsider, eller gi skriftlig informasjon til noen, før medlemsavgiften eventuelt ble betalt.

– Og medlemsavgiften er på hele 70.000 kroner – et engangsbeløp som ifølge Quintavalle ikke blir tilbakebetalt hvis man slutter. I tillegg fortalte Quintavalle at det ville koste rundt 65.000 kroner per år for et ridekurs. Jeg må jo si at dette høres veldig drøyt ut, forteller Bergmann.

Hun legger til at hennes sønn også gjennom et eventuelt medlemskap kunne benytte seg av det planlagte bassenget og treningssenteret på stedet.

– I hvert fall er sistnevnte ikke så aktuelt for en gutt på syv år!

Ap sikret flertall

Lokalavisen har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med leder Quintavalle for en kommentar, men hun har ikke ønsket å kommentere saken.

I reguleringspapirene er Årvoll Ridesenter firmanavnet det refereres til. Nå Oslo Akademiske Rideskole var ikke per forrige uke registrert i Brønnøysundregistrene.

Ifølge en stillingsannonse senteret har lagt ut på rubrikk.no, går det frem at Oslo Akademiske Rideskole skal starte opp neste år.

Selve bygget blir på 10.000 kvadratmeter og vil blant annet bestå av ridehus, staller med 52 bokser med luftegårder, restaurant, ridebane på 60 ganger 40 meter, og skogsareal på egen eiendom. Det blir også mulighet for beite på nabotomt om sommeren.

Lokalavisen kjenner også til at 35 millioner kroner er nevnt som kostnaden for å bygge rideskolen.

Da planene ble presentert for politikerne, ble det til slutt flertall på Rådhuset ved at Arbeiderpartiet, i likhet med Høyre og Fremskrittspartiet, sa ja til det nye ridesenteret.
 

LES OGSÅ: Ja til ridesenter på Årvoll

LES OGSÅ: Kjemper videre mot ridesenter

Øvre Disen vel krever svar

Øvre Disen Vel har flere spørsmål til rideskolen, og har nå sendt brev til skoleleder Vanessa Quintavalle.

LES OGSÅ: Motstand mot ridesenter

Vellet har fulgt ridesentersaken nøye fra start, og ønsker nå svar på flere spørsmål rundt prosjektet..

– Da arbeidet startet fikk vi blant annet informasjon om at sprenging ville være avsluttet senest i mars i fjor, og knusing og utkjøring ville være avsluttet i desember i fjor. Dette stemmer ikke. Slike arbeider pågår ennå, og mange av være medlemmer er sterkt sjenert av disse arbeidene – når blir de avsluttet?, spør velleder Tore Fladland i et brev til rideskolelederen. 

Fladland påpeker at naboene nå hører om svømmebasseng, treningssenter og restaurant.

– Disse nye tilbudene er ikke nevnt i reguleringsplanen, og vellet ønsker å vite om dette er reelle planer. Området er forøvrig også nå gjerdet inn – hvor stort område er det som skal forbli inngjerdet?, spør Fladland.

Større enn ventet

Vellet ønsker også mer informasjon rundt selve ridetilbudet.

– I planen som ble godkjent av bystyret, står det at dette ridetilbudet også skal være for nærmiljø og lokalbefolkning. Men hva skal ridetilbudene egentlig koste?

– Dette er også av stor interesse for vellet å få vite mer om. Vi har forsøkt å få tak i mer informasjon rundt selve ridetilbudet, men finner i hvertfall ingenting på nettet om dette, avslutter Fladland.

Lokalavisen har ved flere anledninger forsøkt å få en kommentar fra senterleder Vanessa Quintavalle, men hun har ikke ønsket å uttale seg i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere