RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full frifinnelse i overgangssaken


Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Arkivfoto
Samtlige tiltalte i overgangssaken i norsk fotball ble torsdag frikjent i Asker og Bærum tingrett.

SANDVIKA: Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga var tiltalt for grovt bedrageri.Aktoratet hadde bedt om fem måneders ubetinget fengsel for de tiltalte Stabæk-lederne, samt 90 dagers fengsel for Haakonsen.

Slapp foretaksstraff

Det var også lagt ned påstand om at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS skulle betale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner. Det slipper selskapene å betale.

Partene ble ikke idømt sakskostnader.

Asker og Bærums Budstikke har fulgt overgangssaken tett. Her er deres samleside med alle artikler.

Det er blitt mye oppstyr etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.
Medieskapt

Påtalemyndigheten mener Stabæk ville begrense utbetalingene klubben var forpliktet til på 50 prosent av salgssummen til franske Nancy.

Ved å prise islendingen kunstig lavt og samtidig selge Vålerenga en opsjon i unggutten Herman Stengel til hele 4 millioner kroner, mener aktoratet at den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.

De tiltalte i saken har hele veien hevdet sin uskyld. De har ment at saken er medieskapt og aldri burde havnet i rettssystemet. I løpet av rettssaken har flere vitner støttet deres sak.

Klanen raser

Talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, deler synet til de tiltalte og mener saken er medieskapt. Han gir TV2 og Norges Fotballforbund flengende kritikk

– Jeg håper TV2  på bakgrunn av alvorligheten i konseklvensene av hva de har gjort legger seg flate og beskriver hvorfor og hvordan de lot seg lure av komboen RBK/NFF til å i prinsippet ødelegge for to klubber og to spillere, sier han til dittOslo.

Han mener V2 har mistet all troverdighet som formidler av foballnyheter. De viser seg som et talerør for utvalgte klubber (RBK) og utvalgte personer i NFF.

– Det er lov å drite seg ut og etterpå innrømme at de ble lurt av RBK/NFF, men inntill det foreligger en uforbeholden innrømmelse og unnskyldning vil TV2 fra Klanens side representere særintersser internt fotballen framfor å være en nyhetsformidler.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere