RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full fyr i tomannsbolig på Bjørndal


TOTALSKADET: Åslandhellinga 120 på Bjørndal ble natt til mandag totalskadet i brann. Brannvesenet klarte å berge den andre halvdelen av tomannsboligen.
TOTALSKADET: Åslandhellinga 120 på Bjørndal ble natt til mandag totalskadet i brann. Brannvesenet klarte å berge den andre halvdelen av tomannsboligen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Halvparten av en tomannsbolig i Åslandhellinga på Bjørndal ble totalskadet i brann tidlig mandag morgen.

BJØRNDAL: – Det så veldig stygt ut da vi kom hit. Flammene slo opp gjennom  taket, og vi så for oss at hele huset skulle brenne ned, sier utrykningsleder Øivind Johansen på Kastellet brannstasjon.

Den delen av tomannsboligen hvor brannen har oppstått er totalskadet.

– Men vi er veldig godt fornøyd med at vi fikk berget den andre delen. Hadde vi bare vært her noen minutter senere, kunne det gått veldig galt, sier Johansen.

Les også: Nå kommer uværet til Oslo

Det var noen minutter over fire natt til mandag meldingen om brann kom. Biler med 17 mann fra Oslo og en bil med fire fra Nordre Follo rykket ut.

– Det brant voldsomt da vi kom, og røyken la seg som et teppe over området slik at vi måtte få evakuert de nærmeste naboene, forteller Johansen.

– Det  var jo også veldig spennende en stund for vi visste ikke om det var folk i de to boenhetene. Noen naboer sa at det kunne være folk inne, mens andre fortalte at de var på ferie.

Heldigvis var begge leilighetene folketomme slik at ingen personer kom til skade.

Les også: – Vi vil ha svar på hva som egentlig skjedde

Totalskadet

Åslandhellinga 120 er totalskadet etter brannen mens nr. 122 bare har mindre skader.

– Hele 2. etasje der brannen mest sannsynlig oppsto er helt ødelagt, og det er nok heller ikke så mye igjen å ta vare på i 1. etasje, forteller utrykningslederen.

– Men den andre halvdelen av huset tror jeg vi har klart å berge det aller meste av. Riktignok har vi måttet skjære noen hull i vegger og tak for å forsikre oss om at det ikke var skjult ild, men det ser bra ut.
Brannvesenet regner med å måtte være på brannstedet til et godt stykke utpå formiddag.

– Vi må jo være helt sikre på at det ikke er noe igjen som det kan blusse opp av, sier Øivind Johansen.

Utpå dagen kommer et firma for å ta vare på restverdier og dekke over det ødelagte huset.

Les også: Oslo-folk får stadig mindre tilgang til strandsonen

Ukjent årsak

Brannfolkene som har gått gjennom huset kan ikke peke på en klar årsak til brannen, men mye tyder på at den har oppstått i andre etasje. Politiets brannetterforskere vil i løpet av mandagen komme til stedet og fingranske huset.

– Vi mistenker ikke noe kriminelt, men kriminalteknikere gjør en undersøkelse på grunn av de store verdier som er skadet. Vi vet ikke noe mer om årsaken før vi har vært inne på stedet, forteller Tor Ryste, gruppeleder for branngruppa ved Oslo politidistrikt.

Andre saker fra dittOslo:

TV-kjendis risikerer fengsel for promillekjøring med el-bil

81-åring tatt for nasking

Låsesmed kan være Oslos største id-tyv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere