Full krangel om skolegård

KUBEN: Skolen i Kabelgata og denness minimale utearealer fikk forrige uke godkjent-stempel av Bystyret. Her fra grunnstensnedlegeglse av den nye skolen i 2010, ved Cafer Demir, Byrådsleder Stian Berger Røsland og Anders Bjerknes.

KUBEN: Skolen i Kabelgata og denness minimale utearealer fikk forrige uke godkjent-stempel av Bystyret. Her fra grunnstensnedlegeglse av den nye skolen i 2010, ved Cafer Demir, Byrådsleder Stian Berger Røsland og Anders Bjerknes. Foto: FFOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Oslos nye superskole, i Kabelgata på Økern, surfet forrige uke gjennom Bystyret, minimal skolegård til tross.

Kuben i Kabelgata

Ingvild Reymert, SV

Jøran Kallmyr (Frp), Leder av Byutviklingskomiteen

ØKERN/RISLØKKA: – Jeg syens det er helt hårreisende. Det er mildt sagt meget uheldig, sier Sv-politiker i Bystyret, Ingvild Reymert (SV) i et forsøk på å nyansere seg.


To miliarder kroner for superskole på Økern

En stein for Kuben


Kuben skole i Kabelgata på Økern i Oslo blir Oslos nye superskole for blant annet yrkesfag, en studieretning som sårt trenger oppreisning i hovedstaden. Skolen får studiestart høsten 2013. Skolen får minimalt med uteareal.

Prinsippsak

– Innholdet i skolen er sikkert topp, det er ikke dèt dette handler om. Og hadde dette vedtaket om alfor lite uteareal vært et unntak hadde jeg ikke vært bekymret. Det er mer det at høyresiden presenterer dette som en prinsippsak. Det blir jeg bekymret over, og frykter at det er denne typer skoler vi nå skal bygge- skoler uten uteområder, sier hun til Dittoslo.no.

Spiller ikke ball

Leder av byutviklingskomiteen Jøran Kallmyr (Frp) tar kritikken med knusende ro:

– Da jeg gikk på skolen var det ikke mye ballspill i friminuttene, for å si det slik, sier Kallmyr:

Han utdyper: – Dette er ikke en skole uten skolegård. Utearelene samkjøres med skolen rett ved siden av. Denne skolen blir så bra, og dette er en vidregående skole. Det er mye viktigere at skolen blir topp, enn at skolen må følge en utearealsnorm, sier Kallmyr.

Han er fullstendig uenig at det skal være en norm for hvordan skoler skal være:

– Vi skal stille shøye krav til skolebygg, men individuelle og langt i fra så rigide som noen vil. Vi må stille krav til hva denne aldersgruppen etterspør, og sannsynligheten er stor for at de vil etterspørre gode inneområder, med for eksempel cafeer, enn muligheter for å spille fotball i friminuttet, sier Kallmyr.

Lokalpolitikerne i bydel Bjerke har tidligere utalt at de er svært skeptiske til så lite uteopmråde som skolen nå får.

Les også:

Kuben er i ferd med å reise seg

Skal bli Oslos beste skole

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.