*Nettavisen* Nyheter.

Full rekruttering til VM

Bibi Thaiba Musavi fra Alna kvinnegruppe er i full sving med sitt rekrutteringsarbeid. Ettersom Alna kvinnegruppe er en del av «Fellesstart» skal de bidra med å rekruttere frivillige med minoritetsbakgrunn til Ski VM- 2011. Foto: ARKIVFOTO

Ski-VM 2011 ønsker frivillige som gjenspeiler Oslos befolkning. Alna kvinnegruppe er en av organisasjonene som skal hjelpe til med dette.

OSLO/BYDEL ALNA: Ski-VM inntar Oslo i 2011 og forberedelsene er godt i gang. Men å arrangere et verdensmesterskap er ikke bare-bare.I den forbindelse trengs det 2000 frivillige.

For å gjenspeile Oslos befolkning, ønsker Ski-VM 2011 å rekruttere frivillige med minoritetsbakgrunn. Prosjektet har fått navnet «Fellesstart».

Forrige mandag inviterte kommunen flere organisasjoner for innvandrere og minoriteter til et inspirasjonsmøte med blant andre Kronprins Haakon. Alna Kvinnegruppe er en av organisasjonene som er representert. Nå jakter Bibi Thaiba Musavi på frivillige.

200

–Det skal være 2000 frivillige under VM, og kommunen ønsker at minst ti prosent av disse skal ha minoritetsbakgrunn. Det vil si at vi skal rekruttere 200 frivillige, sier Musavi. Når hun sier «vi», så dreier dette seg om flere av Oslos innvandrerorganisasjoner.

– Det er en stor jobb å rekruttere, og jeg håper på å klare å skaffe mellom fem og ti frivillige, sier Musavi.

Les om juletrefest med Alna kvinnegruppe

Folkefest i sentrum

VM varer fra 23. februar til 6. mars. Idretten, bestående av langrenn, kombinert og hopp, vil finne sted i Holmenkollen og Midtstuen. Men folkefesten vil finne sted i sentrum, hvor det blir mye moro, men også høytidelig medaljeutdeling.

– Jeg synes det er veldig bra at minoritetene er tenkt på i denne sammenheng og at det blir gjort et arbeid med å få frivillige som gjenspeiler Oslos befolkning, mener Musavi.

Ulike jobber

Frivillige må være fylt 18 år, beherske norsk og engelsk og være tilgjengelig i perioden VM pågår. Rekrutteringen pågår fra 1. september til 1. oktober, og påmelding skjer på www.oslo2011.no.

Frivillige kan jobbe med flere ulike ting. Blant annet transport, billettsalg, presse, hotell- og vertskapsservice, publikumsservice, PR, miljø og mye mer.

Selv om Alna kvinnegruppe er med i «Fellesstart» er det ikke bare kvinner som skal rekrutteres.

– Vi er i ferd med å endre oss og skal skifte navn. Vi er her for familier og i denne sammenheng vil vi rekruttere menn, kvinner, gamle og unge, sier Musavi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.