*Nettavisen* Nyheter.

Full rulle i Frelsesarmeen

Frelsesarmeen har et kristent fundament og en militær struktur, men barna på fotballaget tråkker til som alle andre.

ST. HANSHAUGEN: Mange skjønner ikke helt at vi er et lag på lik linje med Vålerenga og Lyn. Når vi møter andre til kamp, så kan vi få noen morsomme reaksjoner. "Du tuller, dere er vel ikke Frelsesarmeen? De er jo på gata og samler inn penger", gjengir lagleder Peter Eide med et smil.

FA stiller ett seniorlag og tre lag i barnefotball. I tillegg har de både et juniorlag og seniorlag i innebandy. De yngste samles på Katedralskolen én gang i uka, og hvem som helst kan være med.

Vi er en kristen klubb med kristne verdier, men døren står åpen for alle. Her spiller kristne, hinduer og buddhister på lag, og vi har veldig fokus på det med trivsel. Alle skal bli sett, understreker Eide.

Fanger opp alle

Barnegruppa ble startet i 2001, og foreløpig er det bare 1.-3.klassinger som har et tilbud. Armeen vil imidlertid utvide satsingen og følge opp de nåværende spillerne etter hvert som de blir eldre. Målet er å stille lag i alle aldersbestemte klasser om noen år.

Vi har en visjon om at vi etter hvert skal bli store. Motivet er et veldig ønske om å gjøre noe for barn, å gi de selvtillit ved å bruke idrett, forklarer lederen.

Barna rekrutteres fra hele Oslo, men over halvparten er fra bydel St. Hanshaugen. Og det er ikke bare barn fra mindre ressursrike hjem som spiller i FAs regi.

Vi går bredt ut til alle, men vi ønsker jo også å fange opp de fra vanskeligstilte familier. Uten at det skal avskrekke de fra mer ressurssterke hjem. Ute på banen er alle like, de har det samme engasjementet og spillegleden, utdyper Eide.

Vafler og tegnefilm

Barna møtes på Katedralskolen etter SFO hver onsdag, og etter en time med intensiv fotballtrening samles de som har lyst i Templet for vafler og tegnefilm.

Det er gøy å sparke fotball og vafler er godt, fastlår Martin Nguyen (6).
Det morsomste er å sentre og å score mål, legger han til.

Joachim Goba (8) spiller egentlig på 97-laget, men er med lillebror på trening i dag. Han dribler rundt de fleste, men er også dyktig sliten etterpå.

De sliter meg ut, smiler åtteåringen.
Jeg trener egentlig på mandager og så blir det endel fotball på skolen også. Men det er bare moro å spille fotball i FA, konkluderer han.

PS! Foreløpig er det tynt med jenter på 99-laget, men det er også plass til flere gutter. Interesserte kan møte på Katedralskolen onsdager kl.17.00 eller ta kontakt med peter.eidefrelsesarmeen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.