RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full rulle på Valle

Lørdag skal Magnus Hagelund rulle rundt på Valle Hovin sammen med norgeseliten. Tidligere på dagen kan familier få prøve seg.

HELSFYR: Rulleskøyter er en populær hobby for mange. Nå håper skøyteforbundet å dra noen fordeler av det.
Derfor har de satt i gang med noe som heter Inline Tour (rulleskøytedag for hele familien) og Terra Cup (aktive rulleskøytere og skøyteløpere). Førstkommende lørdag står Aktiv Skøyteklubb og Oslo Skøyteklubb bak arrangementet i Oslo.
Skøyteforbundet ønsker å bygge opp et inline-miljø i Norge, og man ser jo at noen av verdens beste skøyetløpere kommer fra inline. Blant andre Chad Hedrick fra USA, sier leder i Aktiv Skøyteklubb, Henning Hagelund fra Klemetsrud. Dessuten ser man jo at nederlenderne bruker veldig mye rulleskøyter i sommertreningen sin, legger Hagelund til.
Hva med rekrutteringen?
Det er mange unge som synes det er gøy å gå på rulleskøyter, så dette kan være viktig for rekutteringen til skøytesporten, sier Hagelund.
Nå er det ikke bare landslagsutøverne på skøyter som skal i sving på Valle Hovin. Fra tolv til to kan hele familien få prøve seg.
Vi har gratis utlån av rulleskøyter, men man må ta med seg hjelm og beskyttelse selv. Eller kjøpe det her på stadion, sier sportslig leder i Aktiv Skøyteklubb, Hege Bratli.
Dette er første gangen et slikt arrangament blir gjennomført i Oslo. Skøyteforbundet prøvde seg på noe lignende i fjor, men da fungerte det dårlig. Nå er de i gang. Hvor mange håper dere kommer?
Vi håper på 200 stykker, men vi vet jo ikke. Da dette ble arrangert på Hamar tidligere i år, så kom det åtte stykker. Men da kolliderte et med et annet arrangament, sier Bratli, som opplyser om at det er gode parkeringsmuligheter i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere