RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full seier i Konventveien


Politikernes vedtak vil få slutt på Konventveien som gjennomfartsåre. Slik er kaoset på en vanlig hverdag. Foto: Vidar Bakken
Politikernes vedtak vil få slutt på Konventveien som gjennomfartsåre. Slik er kaoset på en vanlig hverdag. Foto: Vidar Bakken
Bydelspolitikerne i Bydel Ullern har enstemmig vedtatt at Konventveien skal stenges med umiddelbar virkning.

HOFF: Det meldes om tilløp til feststemning blant beboere i Konventveien da bydelens byutviklings- og samferdselskomité enstemmig vedtok å stenge Konventveien med umiddelbar virkning. Det skjedde forrige torsdag.

Så raskt som mulig

Vi er veldig glade for at vedtaket ble fattet, særlig fordi komiteen var enstemmig. Vi har fått mange og bare entydig positive tilbakemeldinger fra beboere i området. Nå håper vi at stengningen lar seg gjennomføre så raskt som mulig og i hvert fall i løpet av dette året, sier Gunnar Sande i aksjonsgruppen "Steng Konventveien".

Farlig for små barn

Ullern Avis Akersposten skrev i forrige utgave om reguleringsplanen for Konventveien som ble vedtatt for mange år siden. Den innebærer blant annet stenging av veien ved Bekkeliveien og Ladeveien etter oppgraderingen av Hoffsveien i 2000. I løpet av åtte år har ingenting skjedd, mens Konventveien mer og mer blir brukt som gjennomfartsåre for cirka 2200 biler i døgnet.
Vi har vært på befaring og sett hvor mye trafikk det er i denne trange veien. Det er farlig for små barn, og her er det snakk om mange barn knyttet til boliger, skole og barnehager. Hoffsveien er nå i den stand som forutsatt i reguleringsplanen og nå skal planen settes i verk så snart som overhodet mulig. Vi ønsker en bomløsning for Konventveien slik at utrykningskjøretøyer kan komme gjennom. Nå blir vedtaket sendt samferdselsetaten og vi forventer at vedtaket blir gjennomført, sier leder av komiteen, Irma Iversen (H).

Stengt før sommeren

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H) fikk saken på sakskartet. Hen er like klar.
Stenging av Konventveien skal gjennomføres raskt. Mitt mål er at veien er stengt før sommeren, slik at tiltaket er gjennomført til skolestart. Jeg skal selv ta kontakt med samferdselsetaten for å få fortgang i saken. Det er på høy tid at den vedtatte reguleringsplanen blir gjennomført, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere