*Nettavisen* Nyheter.

Full stans i togtrafikken mot vest

Skal du reise med tog i osloområdet fredag, må du regne med forsinkelser. Foto: Illustrasjonsfoto

En kjøreledning ble revet ned ved Lysaker fredag morgen. Det betyr stans i togtrafikken i flere timer.

LYSAKER: Ifølge Jernbaneverket var det et lokaltog som rev ned kjøreledningen ved Lysaker fredag morgen. Hendelsen førte til at all togtrafikk mellom Skøyen og Sandvika måtte stoppes i flere timer.

Klokken 11.00 melder Jernbaneverketat strekningen er åpnet for trafikk igjen, med begrenset drift. Det er enkeltsporet drift mellom Lysaker og Skøyen. I tillegg er to av fire spor åpne inne på selve Lysaker stasjon.

Toget hadde akkurat kjørt fra Lysaker stasjon mot Oslo da ulykken skjedde. Dette førte til strømbrudd fra Sandvika til Skøyen.

Passasjerene ble ifølge nrk.no evakuert fra toget like før klokken 9. Togsettet må fjernes før arbeidene med kjøreledningen kan begynne.

Reparert før ettermiddagsrushet

Informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket sier til nrk.no at arbeidet vil ta noen timer, men han lover at togene skal gå igjen før ettermiddagsrushet setter inn.

Jernbaneverket har også meldt om problemer med strømtilførselen mellom Lodalen og Oslo S, noe som skaper ytterligere problemer.

– Det er på strekningen vi bruker til å hente tomme togsett fra Lodalen, som skal settes i trafikk ved Oslo S, sier Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til nrk.no.

Man kan derfor regne med forsinkelser på alt av tog i osloområdet på dagtid fredag.

Les også: 6-åring gikk av toget, mor kjørte videre

Setter opp busser

En rekke togruter er berørt av ulykken, og NSB jobber nå med å sette opp busser. Disse vil gå mellom Skøyen og Drammen for noen linjer, og mellom Skøyen og Sandvika for andre.

Enkelte tog øst- og sydfra stopper også på Oslo S, slik at man må benytte andre tog fra Oslo S til Skøyen.

Flytoget er også innstilt mellom Asker og Skøyen.

Se detaljert informasjon på NSBs nettsider!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag