RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gymsalen på Ekeberg skole må rives på grunn av råte og sopp, men det kan ta lang tid før den erstattes med den planlagte flerbrukshallen. Arkivfoto
Gymsalen på Ekeberg skole må rives på grunn av råte og sopp, men det kan ta lang tid før den erstattes med den planlagte flerbrukshallen. Arkivfoto

Full stopp for "veien videre"

100-årsjubilanten BSK kan for øyeblikket se langt etter både kunstgressbane, flerbrukshall og løpebane på Sportsplassen.

EKEBERG: 100 år er tilbakelagt for Bækkelagets sportsklubb, og klubben jobber fremdeles intenst med å sikre barn og unge på "høgda" best mulig sportslig tilbud.

Og den aller største utfordringen for klubben ligger nå helt entydig på anleggssiden.

Nå er tålmodigheten vår i ferd med ta slutt, sier Frode Kyvåg til Nordstrands Blad dagen før den store jubileumsfesten.

Politiske vedtak

Klubben har, med Kyvåg i spissen, jobbet i over tre år med å få oppført flerbrukshall i tilknytning til Ekeberg skole, kunstgressbane på Ekebergsletta, samt å fullføre løpebanen på Sportsplassen.

Det er allerede politiske vedtak som slår fast at BSK skal få disse anleggene, og penger er satt av både fra klubben og kommunens side.

Men på grunn av omfattende funn av kulturminner på Ekebergsletta er det satt en kraftig brems på byggeplanene.

Vi er ydmyke overfor hva vi allerede har, men nå mister vi utøvere fordi vi ikke har bra nok treningsanlegg å tilby. Behovet er stort, og nå er vi særdeles utålmodige, sier Kyvåg.

Løpebanen på Sportsplassen er i utgangspunktet ikke berørt av reguleringsplanen, men BSK kan ikke sluttføre banen før en ny kunstgressbane er kommet på plass.

Vi trenger fortsatt grusbanen på Sportsplassen til våre fotballspillere så lenge det ikke er kommet noen kunstgressbane, forteller Kyvåg.

Utegym

Nordstrands Blad kunne i midten av oktober melde at gymsalen på Ekeberg skole er stengt på grunn av sopp. Det betyr at skolens elever møter en vinter uten mulighet for gymnastikk innendørs.

Dermed økte behovet for flerbrukshallen dramatisk også for skolen.

Jeg håper det blir satt større trykk på flerbrukshallen. EKT har vært offensive og fått dispensasjon til å bygge ny ridehall, så det viser at det går an, sa rektor på Ekeberg skole, Tom Wittenberg til Nordstrands Blad da gymsalen ble stengt.

Ønsker bedre grunnlag

Men både BSK og Wittenberg må nå håpe på hjelp fra Oslos politikere for at flerbrukshallen skal bli en realitet i nær framtid.

For i øyeblikket er det full stopp med tanke på byggestart av noe som helst på Ekebergsletta.

Området framstår i dag som rotete og det er avgjørende at nye bygg og anlegg har et godt helhetlig plangrep for at det ikke skal forverre situasjonen. Derfor ønsker vi i Plan- og bygningsetaten et bedre grunnlag for å vurdere området med tanke på de nye oppføringene, sier seniorarkitekt i Plan- og bygningsetaten, Erling Gunnufsen.

Begynner i dag

Den opprinnelige framdriftsplanen la opp til offentlig ettersyn i disse dager, men dette er nå utsatt.

I dag begynner landskapsarkitektene til Snøhetta og Gullik Gulliksen, på parallelloppdrag, arbeidet som skal føre til et helhetlig planforslag for Ekebergsletta. Det er behov for en grundig vurdering av hvordan de eksisterende og planlagte anleggene kan utvikles til et landskapsmessig samlet arkitektonisk grep, sier Gunnufsen.

16. desember skal Snøhetta og Gullik Gulliksens forslag ligge på bordet.

"Vente på våren"

Men så må man "vente på våren".

For å få sluttført de arkeologiske undersøkelsene må det ikke være frost i bakken, forklarer Gunnufsen.

Dermed har Plan- og bygningsetaten lagt opp til offentlig ettersyn av reguleringsplanen på våren/forsommeren 2010.

Det vil si at det kan ligge et ferdig forslag til politisk behandling neste høst, sier Gunnufsen.

Som igjen vil si at byggestart for flerbrukshall og kunstgressbane ligger godt fram i tid.

Dispensasjon

Med mindre politikerne kommer på banen, og bestemmer seg for å gi dispensasjon til å sette i gang før reguleringsplanen er ferdig.

Det er vel en viss tradisjon for å hive seg rundt dersom det syns nødvendig blant våre politikere, sier Gunnufsen.

Nordstrands Blad har dessverre ikke fått tak i byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H), for hans kommentar om elvene på Ekeberg skole som må ha utegym.

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), har det heller ikke lykkes Nordstrands Blad å få kontakt med før denne artikkelen gikk i trykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere