RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full støtte til skytebaner


Pål Tvedt og hele Nordstrand Skytterlag er kjempefornøyd med resultatene av en MMI-undersæøkelse om skyebaner. Der får de nemlig meget bred støtte.
Pål Tvedt og hele Nordstrand Skytterlag er kjempefornøyd med resultatene av en MMI-undersæøkelse om skyebaner. Der får de nemlig meget bred støtte.
Mens underskriftskampanjen aksjonskomiteen mot Prinsdalbanen gjennomførte for et par år siden viste stor motstand, gir en helt fersk MMI-undersøkelse gjennomført i januar full støtte til både gjenåpning av Prinsdalbanen og Myrer-planen.

Prinsdal/Åsland: Dette er endelig en positiv nyhet for skytterlaget, sier Pål Tvedt. Vi ønsket å finne ut hvordan folk i naboområdet faktisk stiller seg til en midlertidig forlengelse av bruken av Prinsdal Skytebane samt en eventuell anleggelse av en ny skytebane på Myrer.

Tre spørsmål

Skytterlaget valgte MMI Synomate til å gjennomføre undersøkelsen, og den ble gjennomført i perioden 17. - 20. januar i år. 300 personer i tre områder er spurt - 100 i nærheten av skytebanen, 100 i Prinsdal/Hauketo-området og 100 i Holmlia, Nordstrand, Bjørndal.

Det er tre spørsmål de oppringte har fått:

1) Er du for eller imot midlertidig gjenåpning av Prinsdal Skytebane under forutsetning av støydemping, eller har du ingen mening?

2) Er du for eller imot bygging av en ny, støydempet skytebane på Myrer ved Åsland pukkverk, eller har du ingen mening om dette?

3) Alt i alt, har du et positivt eller negativt inntrykk av geværskyting i skytterlag som sport og fritidsbeskjeftigelse, eller har du ingen spesiell holdning til dette?

Svarene er veldig klare på alle tre spørsmålene, kommenterer Tvedt.

På spørsmål 1 svarer 72% at de støtter et slikt vedtak eller ikke har gjort seg opp noen mening. På spørsmål 2 er tilsvarende svarprosent hele 87 og på 3 er 84 positive eller ikke har mening.

Vår konklusjon på dette er at det skapte inntrykk av motstand i Søndre Nordstrand ikke stemmer, sier Pål Tvedt.

Undersøkelsen gir omtrent like svar for begge kjønn, i alle aldersklasser og i begge naboområdene. Vi slår fast at klare flertall vil ha gjenåpning av Prinsdalbanen og ny skytebane på Myrer.

Hvordan viderefører dere resultatene av undersøkelsen?

Skytterlagets appell overfor Bystyret er at de velger å ta hensyn til det faktum at flertall av naboer og beboere rundt nåværende skytebane i Prinsdal og eventuell fremtidig arena på Åsland, ønsker å opprettholde en skytearena i disse områdene, sier Tvedt.

Og om så bystyret ikke følger opp dette?

Faller forslaget om Myrer, vil det medføre nedleggelse av Norges største og beste skytterlag og et stort og voksende ungdoms- og fritidstilbud i regionen.

Bystyret

Denne undersøkelsen er en kjempestøtte til oss, sier lederen i Nordstrand Skytterlag, Ola Sannes.

Håpet er selvfølgelig at politikerne forstår oss og tar hensyn og ikke ensidig tror på hva noen få aksjonister har klart å skape av feilbilde.

Bystyret får skytebaneproblematikken på sitt kart 27. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere