RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full symfoni for brødrene Bauge

Brødrene Einar og Sverre Kyvik Bauge er tatt ut til å spille i Norsk Ungdomssymfoniorkester.

Nordstrand: Mens unge fotballtalenter kan komme på juniorlandslaget, kan unge, lovende musikere bli tatt ut til å spille i Norsk Ungdomssymfoniorkester. Og blant om lag hundre talentfulle unge musikere finner vi i år nordstrandguttene Einar og Sverre Kyvik Bauge. Brødrene bor hjemme hos mor, far og lillesøster i Lunaveien på Nordstrand. Eldstemann Sverre (19 år) spiller cello, og til høsten skal han begynne på Norsk Musikkhøyskole i Oslo. Drømmen er jobb i Oslo-Filharmonien. Einar (16 år) er ikke like sikker om han skal satse alt på bratsjspillingen.

Hvis det ikke blir musikk vet jeg ikke hva det blir i det hele tatt, sier Einar.

Fosselever

Begge er elever ved musikklinjen på Foss videregående, og foruten skolearbeid og musikkøving, blir det liten tid til andre fritidsinteresser. Eldstemann Sverre forteller at han øver to, helst tre timer hver dag.

Eller blir jeg litt irritert på meg selv, merker jeg.

Det trengs god disiplin og masse trening og talent for å bli en god musiker.

Det er ikke alltid like lett å motivere seg til å øve. Det går litt bølger og daler, mener Sverre, og får nikkende bifall fra broren.

Når vi har øvd lenge, og det låter skikkelig bra, da er det fint å spille, sier brødrene.

Norsk Ungdomssymfoniorkester skal øve sammen i Valdres fra 22. til 30. juni. De skal øve inn Antonín Dvoráks cellokonsert og Anton Brukners symfoni nummer 7.

Ja, og litt annet orkesterrepertoar, slik at vi får følelsen av hvordan et symfoniorkester jobber, legger Sverre til. Brødrene tror det kan bli svært inspirerende å spille med så mange andre flinke folk.

Jeg tror det blir gøy, men jeg har hørt vi skal øve mye. Samtidig er det ikke ofte man får muligheten til å spille slik musikk. Man finner ikke et symfoniorkester på ethvert gatehjørne, mener Sverre. Brødrene gleder seg også til tiden utenom spillingen.

Det er ingen der vi kjenner skikkelig godt, sier Einar.

Ungdomssymfoniorkesteret skal holde konserter i Fagernes kulturhus 30. juni og Oslo Konserthus 1. juli.

Startet lokalt

Hvordan det begynte? Det var vel mamma og pappa som spurte om vi ville spille, mener de å huske.

Begge startet da de var syv år, og første stoppested var Nordstrand skole- og ungdomssymfoniorkester. Nå er de begge elever ved Barrat Due.

Men du kan skrive at det var John Westby som ga meg grunnlaget for å spille, sier Einar, og hilser dermed hjem til dirigenten i NOSUS. Det er ikke ofte familien Kyvik Bauge spiller sammen. Far, operadirektør Bernt Bauge, spiller piano og mor Åshild Kyvik Bauge, som er sangpedagog, synger. Lillesøster Ragnhild (11 år) spiller fiolin.

Til jul spiller familien sammen, forteller brødrene, som gleder masse til orkesterkurset i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere