*Nettavisen* Nyheter.

Full togstans på Oslo S

  Foto: Illustrasjonsfoto

Det har gått på skinner etter at arbeidene på Oslo S var over. Idyllen varte i fire dager. Fredag morgen var det fullt togkaos igjen.

OSLO: På grunn av en jordfeil sluttet signalanlegget å virke. Dermed ble det full stans i togtrafikken fredag morgen.

Inntil videre går enkelte tog til stasjoner utenfor sentrum. Her blir det satt opp alternativ transport videre.

- Vi har opplevd dette ofte, og brukt masse ressurser og fornyet anlegget stadig. Det kan tenkes at dette som skjer i dag er en følge av det enorme arbeidet som er blitt gjort på Oslo S i sommer, sier Arvid Bårdstu, pressevakt i Jernbaneverket til VG Nett.

Småting kan være årsaken

Videre sier Bårdstu at han synes det er kjedelig at dette skjer så kort tid etter at arbeidene på Oslo S ble avsluttet.

Hvor lang tid arbeidene med å rette opp feilen vil ta, er usikkert.

Feilen ble oppdaget klokken seks fredag morgen. I følge Bårdstu er det omfattende å finne feilen, og det kan være en liten ting som en mutter eller en ståltråd som utgjør signalfeilen.

Vanskelig å få tak i busser

Å få tak i alternativ transport gir NSB hodebry.

– Vi prøver å frakte våre kunder, men vi sliter. Når dette skjer i morgenrushet må vi ha mange busser og vi må ha det raskt, da blir det trøbbel. Vi er veldig lei oss for dette. Vi står helt låst, men gjør det vi kan for å få folk inn og håper Jernbaneverket kan hjelpe oss ut av situasjonen så fort som mulig, sier pressevakt i NSB Håkon Myhre, til NRK.

Han legger til at dersom det er planlagt at det må settes inn alternativ transport, så går dette greit. Men problemene oppstår når dette skal løses på få minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.