RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full trøkk på "sletta"

Flere ganger i året er det mulig å se saftige taklinger, hurtige løp og høye spark på Ekebergsletta. Oslo Rugby Klubb vet å gi publikum valuta for pengene.

Ekeberg: Men dessverre for rugbygjengen sliter de med at idretten er så ukjent for "mannen i gata". For det er ingen tvil om at også rugby har potensial til å bli en publikumsidrett.

Det stopper ofte biler langs veien når vi spiller, så det er mange som er nysgjerrige, fastslår spillende leder Andreas Fyri.

Rugbyklubben som favner hele hovedstaden, har Ekebergsletta som sin hjemmebane. Men selv om rugby er en idrett med mye action, er det likevel få utenom folk rundt lagene som finner veien til kampene. Fyri legger ikke skjul på at han gjerne ville hatt flere tilskuere.

Det er nok mange som ikke vet at det finnes rugby i Norge, og det er naturlig siden det aldri er TV-dekning fra idretten vår og også generelt veldig lite om den i media. Men vi tror i alle fall dette er morsomt å se på, sier Fyri.

Dårlig rekruttering

Han tror at folk utenfra sikkert kan se på rugbyfolket som "en gjeng særinger", men han håper flere vil gi idretten en sjanse.

Det kan nok være vanskelig å få folk interessert, og i starten er det sikkert også vanskelig å skjønne reglene. Men vi synes i alle fall dette er kjempemoro, sier Fyri.

Han har også et håp om å lokke flere nordmenn til klubben. For rekruttering er det så å si ingenting av.

Hos oss har vi en blanding av utlendinger som enten jobber her eller har kommet hit med sine norske kjærester. Vi nordmennene på laget har snappet opp dette da vi har vært i utlandet, så rekruttering her hjemme er det lite av, sier Fyri som selv fikk sansen for rugby under sitt studentopphold i Singapore.

For alle

Hos Oslo, som har holdt det gående siden 1964, er det riktignok flust med spillere likevel. I Ekeberg-klubben er det hele 150 medlemmer og de fleste er aktive på enten herre- eller damelaget. Damene må enn så lenge nøye seg med å spille landskamper, men Oslo-herrene er opptatt med seriespill der syv lag deltar. Etter årets to første kamper er fasiten én seier og ett tap.

Andreas Fyri forteller at rugby er en idrett for alle uansett om du er stor eller liten.

Det er sikkert mange som tror man må være stor, men det er ingen selvfølge. I rugby er det både store og sterke spillere, samt små og raske og alle lag trenger en blanding av slike spillere, sier Oslos spillende leder.

PS!
Snart blir det mer action på Ekebergsletta. Allerede lørdag venter OSI på motsatt banehalvdel, når lagene tar fatt på den tredje serierunden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere