*Nettavisen* Nyheter.

Full uttelling med dristig revyhumor

Gjengen bak årets Lambertseterrevy viser talent av et helt sjelden kaliber med forestillingen "Do the Google".

Lambertseter: Fra første sekund ble den fullsatte aulaen på Lambertseter videregående skole gjort oppmerksomme på at dette er revy med meninger. Ingen slipper unna i "Do the Google".

Forestillingen starter med lyd. Lyden av en mobiltelefon som forstyrrer. Med en gang blir man litt pinlig berørt da det er vanskelig å si om det er en del av showet eller ikke, og selv om man skjønner det så sjekker man gjerne at mobilen er slått av én gang til.

Høydepunkter

"Do the Google" starter med et brak, her er det ingen banale åpningsfloskler. Teksten til åpningsmelodien er fengende og fanger essensen i revyens budskap, et sleivspark til overflatesamfunnet, med ordene "Hvorfor er jeg dum, jeg må lære mer. Do the Google."

Skuespillerne entrer selvsikkert scenen.

Andreas Hedemann imponerer igjen og igjen med sine ulike karakterer, enten det er som den noe enkle og småharry "data-coachen" i "Improgoogle" eller i den tåredryppende balladen om perspireringsproblemer. Men Hedemanns hysteriske mimikk og komiske talent får virkelig full uttelling i "Sketsjekrig" hvor skuespillerne selv inntar rollen som revypublikum.

Et annet høydepunkt er Camilla Melbye sin soloopptreden i rollen som forførerinne med sans for menn med veldig mye livserfaring. Dette er dristig scenekunst.

Synne Uddmo Ask er herlig lite selvhøytidelig i sketsjer som "Selvironi" og "Fru Ålreiten", mens Helene Conradi rapper med stil om pupper i sketsjen "Chica fly by" med klar henvisning til sangere som Fergie.

Per Øyvind Nielsen Bø vekker mye latter med en svært velskrevet sketsj om realfagshumor og fraser som "det var litt av et trekantdrama, men hvem var katet og hvem var hypotenus?" Benjamin Løssfelt åpner andre akt med stil i sketsjen "Need I say more" med henvisning til reklamen for Hewlett Packard.

Kløkt og dybde

Ordlek, tvetydighet og fysisk gjøgleri er blant virkemidlene i årets Lambertseterrevy. De klumsete danserne i nummeret "Tripping" var et kløktig eksempel på det, men Lambertseterrevyen 2007 handler om mer enn å lokke høylytt latter fra publikum.

Uredde tar de for seg de mest problematiske temaer som mobbing, pedofili, HIV og fordommer mot homofili, rase og fysiske handikap. Flere ganger setter latteren seg i halsen og stemningen blir sånn passe politisk ukorrekt. Dette er revy på høyt nivå, og man sitter igjen med en følelse av at man kan lære mye av gjengen på Lambertseter videregående skole.

Revyen vises hver kveld klokken 19.00 fram til 16. februar.

Klikk her for å se flere bilder fra Lambertseterrevyen 2007

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag