Gå til sidens hovedinnhold

Fulle hus på Djangofestival

Cosmopolite var stedet for string-swingfans i helgen. Årets Djangofestival var en knallsuksess, med ferske fjes, store stjerner – og et litt vemodig farvel.

TORSHOV: – Festivalen i år satte publikumsrekord med borimot 1200 innenfor dørene i løpet av helgen. Det betyr fulle hus. Lørdag fikk vi rett og slett ikke plass til alle som kom til døren!

Anna K. Sienkiewicz, daglig leder på Cosmopolite sammen med Miloud Guiderk, er selvfølgelig strålende fornøyd med et stort og entusiastisk publikum.

Frisk fredag

I tillegg til de to unge, norske gruppene Jazzbandit og Touché, fikk publikum møte 14-årige Antoine Boyer , som spilte sammen med sin far Sebastien Boyer.

– En fantastisk duo, som spilte i Norge for første gang, sier Anna.

– Og siste sett var et strålende samspill mellom Bireli Lagrene og Sylvain Luc.

Django-pensjonist

Lørdag startet med Hot Club de Norvége med gjest Gaute Skrove. Jon Larsen benyttet anledningen til meddele at han nå offisielt pensjonerer seg fra Djangofestivalen.

Miloud takket Larsen for lang og tro tjeneste med gode ord og fransk vin, og i trygg forvissning om at festivalen lever videre.

– Det gjør den virkelig, sier Anna, – med et så stort og engasjert publikum og så mange flotte artister som ønsker å spille på festivalen skal vi på Cosmopolite jobbe hardt for stadig å vidreutvikle festivalen og stimulere stringswing-miljøet.

Lørdagskvelden fortsatte med med Ben Holder, en ung britisk gledespreder, og Fiona Monbet, en skikkelig publikums favoritt sammen med Frangy Delporte Trio. Kvelden ble avsluttet med Rocky Gresset & Sébastien Giniaux Trio med gjest Andreas Öberg.

Djangomusikken lever i beste velgående.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus