RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FAMILIEDRAMA: Tore Haagensen (t.h.) som familiefaren Max i stykket Hjemkomsten, som åpner festivalen Teatertreff i kveld på teaterbåten Innvik. Christin Reinbakk og Ronny Fagereng i bakgrunnen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
FAMILIEDRAMA: Tore Haagensen (t.h.) som familiefaren Max i stykket Hjemkomsten, som åpner festivalen Teatertreff i kveld på teaterbåten Innvik. Christin Reinbakk og Ronny Fagereng i bakgrunnen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Fullt av faenskap

Frivillig teater handler ikke om bitre skuespillere som aldri ble proffe. Det handler om skuespillere som står fritt til å tolke som de selv vil.

TØYEN: Vi trenger ikke å tekkes damene med lilla hår, som går på Nationaltheatret. Det er det som er det fine med frivillig teater, at vi står mye friere til å tolke som vi vil, sier spillende styreleder ved Oslo Teaterscenter, Ronny Fagereng.
For frivillig teater handler også om stor scenefrihet. Sammen med den frivillige gruppa Kraftlaget setter Fagereng opp Hjemkomsten av Harold Pinter, når festivalen Teatertreff åpner på teaterbåten Innvik i kveld.

Maktkamp

Hjemkomsten ble satt opp på Nationaltheateret i fjor, men vi var ikke helt fornøyd med den versjonen, så nå gjør vi den sånn som vi mener den burde være, sier Fagereng, og får støtte fra sitt ensemble i Kraftlaget.

Det er andre gang Teatertreff arrangeres på teaterbåten Innvik. Utgangspunktet var festivalen Rampelys, som er for barn og unge, men etter at denne vokste seg stadig større, meldte behovet seg for en festival for den eldre garde frivillige skuespillere og publikummere.

Hjemkomsten passer best for de voksne. Dette er sosialrealisme, og stykket er fullt av faenskap, skyter hovedrolleinnehaver, Tore Haagensen inn. Haagensen spiller patriarken Max i et familiedrama, preget av utroskap, prostitusjon og maktkamp.

Stykket begynner når sønnen, som jeg spiller, kommer hjem til jul med kona si.

Etterhvert så blir hun lurt av familien til å bli prostituert, og hun ligger med hele familien. Det er en ganske trist historie, forteller Fagereng.

Teater for folk

Med på Teatertreff er også andre grupper, og både triste og mer lystige stykker. Programmet består av moderne tekster, som på ulike måter reflekterer samfunnets sosiale former og rammer. Selvom Fagereng håper på mange besøkende, er ikke arrangementet for nybegynnere.

Det er både unge og godt voksne som kommer og ser på, men det er mange fra nettverket i teaterbransjen. Det er folk som har sett mye teater, forteller han.
Teatertreff inntar MS Innvik i kveld klokka 19, og varer fram til søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere