RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir neppe siste gang Kåre Willoch legger turen innom Ullern seniorsenter. Foto: Elisabeth C. Wang
Det blir neppe siste gang Kåre Willoch legger turen innom Ullern seniorsenter. Foto: Elisabeth C. Wang

Fullt hus på Midtøsten-foredrag

190 seniorer satt som tente lys på stoler, klappstoler og en pianokrakk da Kåre Willoch la turen innom Ullern seniorsenter.

ULLERN: Ved et bord fylt til randen med damer er stemningen upåklagelig. Kaffe og nystekte vafler går ned på høykant mens det snakkes om alt fra strikkeoppskrifter til hvilken barnehage barnebarnet nå gå i.

Vi gleder oss veldig til dette foredraget. Willoch er en flott mann som ikke er redd for å ytre sine meninger. Jeg tror dette rett og slett blir spennende, smiler en av venninnene mens resten av bordet nikker samtykkende.

Husker De meg?

Så entrer mannen de alle har ventet på. Ullern Avis Akerspostens utsendte ytrer raskt et ønske om å hilse på Willoch før foredraget starter. Men her er det bare å stille seg i kø.

Det er så mange som gjerne vil hilse på han, og vi har jo kun denne timen. men vi får det skråsikkert til etter hvert, sier aktivitør ved senteret Rita Hartford.

Tittelen på Willochs foredrag denne gangen var "Konflinkten i det hellige land". Et tema som skulle vise seg å bli mer aktuelt en først antatt.

Det hadde seg slik at vi planla dette besøket før det virkelig brakte løs der nede. Vi skjønte allerede da at det ville trekke folk, men nå har det virkelig gått over all forventning, humret Hartford.

I sitt ess

I kjent stil inntok Willoch "talerstolen". Og startet det hele med å gå inn på fenomenet antisemittisme.

At antisemittisme er et slags muslimsk fenomen er historisk grunnfalskt. Det var der lenge før Muhammed. Antisemittismen i Europa er et eldgammel kristent fenomen. Og det er forøvrig ikke noe jeg har funnet på selv. Slik jeg har blitt beskyldt for, sa Willoch og siterte i den forbindelse fra Anne Frank Stiftelsen.

Jeg elsker protester!

Han satte videre fokus på sionismen og kravet om et eget land for den jødiske befolkningen. Willoch startet så med å gå tilbake til første verdenskrig for å gi publikum en grundig og svært engasjerende oversikt over utviklingen frem til i dag. Og sist, men ikke minst, opptakten til krigen på Gaza og mulige løsninger for fred.

Og at publikum lot seg engasjere denne ettermiddagen, hersket det lite eller ingen tvil om. Etter endt foredrag åpnet Willoch opp for spørsmål fra publikum, hvor han aller først ytret at han stadig elsker protester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere