RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullt opprør i Oslo Ap


Ap-politiker Elvis Chi Nwosu beskriver forslaget om å vrake fagbevegelsens kandidater i Oslo til stortingsvalget neste år som en katastrofe.
Ap-politiker Elvis Chi Nwosu beskriver forslaget om å vrake fagbevegelsens kandidater i Oslo til stortingsvalget neste år som en katastrofe. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Venstresida i Ap mener en liten akademikerklikk fra Oslo vest har kuppet nominasjonen til stortingsvalget.

OSLO: Ifølge Klassekampen gjør nå venstresiden i Jens Stoltenbergs partilag, Oslo Ap, opprør i stortingsnominasjonen foran neste års valg.

– Hvordan skal vi mobilisere folk i Holmlia til å drive valgkamp for en gjeng akademikere fra Oslo vest? Det blir tungt hvis denne lista står seg. Oslo Ap er et bredt parti, og det må lista gjenspeile. Lista komiteen har foreslått er en katastrofe, og oser av forakt for vanlige folk, sier Elvis Chi Nwosu, som representerer Ap i Oslo bystyre.

Vraket

Sinnet  rettes spesielt mot at fagbevegelsens kandidat, Truls Wickholm, er blitt vraket fra nominasjonskomiteens liste. At også Marit Nybakk, som tidligere var fagbevegelsens Oslo-kandidat, har lidd samme skjebne forsterker misnøyen.

– Det har vært mye ureint trav her. Vår del av byen har overhodet ikke blitt lyttet til, og høyresida kaprer alle plasser. Jeg har vært medlem av Ap siden 1959, og dette er det verste jeg har opplevd i min tid i partiet, sier leder for Søndre Nordstrand Ap, Morten Brenna, til Klassekampen.

– «Kaffe latte-gjengen»

I et notat NRK har fått tilgang til anklages deler av nominasjonskomitéen for å ha gjennomført et rent politisk kupp. Notatet beskriver det angivelige kuppet fra det kilder i partiet kaller «Kaffe latte-gjengen».

I notatet, som er skrevet av medlemmer av representantskapet i Oslo Arbeiderparti, heter det blant annet følgende:

«Det andre listeforslaget mangler legitimitet ved at nominasjonskomitéens flertall suverent overkjører den solide oppslutning det første utkast fikk i partilagene.»

«Det har vakt raseri i brede kretser i Oslo Arbeiderparti at partidemokratiet på denne måten settes til side til fordel for det som fremstår som et rent kupp fra en liten venneklikk i Oslo Indre Øst til fordel for seg selv og sine bekjente.»

Nominasjonskomitéens leder Beate Svenningsen sier til NRK at påstandene er feil.

– Jeg mener at nominasjonskomitéen har gjennomført en god og grundig demokratisk prosess basert på innspill fra lagene i to runder. Vi har lagt fram en innstilling til representantskapet som er enstemmig så nær som på én plass, sier Svenningsen.

LES OGSÅ: Hagen fikk tommelen ned for bønnerom-forbud

LES OGSÅ: – Kommunale boliger er en flopp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere