*Nettavisen* Nyheter.

Fullt trøkk i regnværet

Vinni var den store helten på åpningsshowet på Ekebergsletta lørdag. Foto: Foto: Lina Mellem Enoksen

Over 12 000 møtte opp til Norway Cups åpningsshow.

Klikk på bildet for å forstørre.

Direktør Bente Erichsen fra Nobels Fredssenter demonstrerer "Handshanke for Peace" med fotballpresident Yngve Hallén. Stian Barnes-Simonsen og Frode Kyvåg følger med. Foto: Foto: Lina Mellem Enoksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Simen Hjelle og Brenda Namasusi leste opp Norway cup-eden. Foto: Foto: Lina Mellem Enoksen

EKEBERGSLETTA: Konferansier Stian Barsnes-Simonsen ønsket deltakerne velkommen med å fortelle om egne Norway cup-minner.

– Norway Cup handler ikke bare om hvem som scorer flest mål. Det handler også om å få nye venner, eller kanskje noe mer, sa Barsnes-Simonsen, før han videre innrømte at han fikk sitt første tungekyss på Norway Cup, til mye latter fra publikum.

Vinni åpnet showet

– Denne mannen trenger ingen introduksjon, sa Simonsen idet kveldens første artist, Vinni, entret scenen til stor begeistring.

Den norske rapperen fikk åpne showet med låta In Transit og hans versjon av Knudsen & Ludvigsens God Morgen Norge. Artisten er populær blant guttene fra Lindeberg SK

– Vinni var konsertens høydepunkt. Han er bare best, sa guttene som også påpeker at det er nettopp de som kommer til å løfte trofeet i år.

Bursdagsfeiring

Norway cup fyller som kjent 40 år i år. Konfransier Stian Barsnes-Simonsen brukte anledningen til å synge bursdagsang og fikk med seg hele publikum. Også MayK og Silje Hope (vokalist Cocktail Slippers) sang happy birthday på slutten av showet.

Se flere bilder fra åpningsshowet på Norway Cups facebookside!

Handshake for Peace

NFF-sjef Yngve Hallén, Direktør i Nobels Fredskomite, Bente Erichsen og Norway Cup-sjef Frode Kyvåg var alle på scenen for å informere om “Handshake for Peace”. Yngve Hallén fortalte blant annet om at “Handshake for Peace”, som er et Norsk initiativ, kommer til å være i alle kamper i VM i Brasil 2014.

Det ble også satt verdensrekord i håndtrykk før starten av konserten.

Ikke bruk for solbriller

Lars Vaular fikk publikum til å hoppe med hiten Solbriller på, men hevdet man ikke hadde bruk for solbriller med tanke på været.

– Min neste låt passer bedre, sa Vaular da han introduserte Tåke. Men gråvær ga slettes ikke grå stemning, og publikum fortsatte å hoppe rett opp og ned i regnværet.

Det var ikke bare ungdommen som nøt konserten. Far og bergenser Geir Eikås møtte opp med sin kone Rigmor

- Favoritten er selvfølgelig Lars Vaular. Jeg er jo patriot, smiler Eikås.

På 40 år har fotballturneringen hatt flere generasjoner deltakere.

– Jeg har to sønner som spiller i år, og jeg var selv med og spilte på Norway cup som tiåring. Dette var i 1976.

Gjenforening

Etter konserten løp håpefulle ungdommer til utgangen bak scenen, i håp om å se noen kjendiser. Blant disse var Sigrid, Amalie og Kristine.

– Vi håper å se Chris Daysh, men vi tror han allerede er dratt, ytret jentene i kor.

Den 17 år gamle artisten smeltet mange hjerter med framførelsen av låta «Love like woe». Amalie og Kristine hadde ikke sett Sigrid siden barnehagen, og var derfor glade for at de fikk være med laget sitt Rosendal på Norway cup, slik at de kunne treffe Sigrid igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.