RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Ødegaard har lenge vært klar på at en fullverdig kyststi skal føres gjennom båtopplagsområdet i Bestumkilen.FOTO: VIDAR BAKKEN
Bjarne Ødegaard har lenge vært klar på at en fullverdig kyststi skal føres gjennom båtopplagsområdet i Bestumkilen.FOTO: VIDAR BAKKEN

Fullverdig tursti i Bestumkilen

Rådhuset vil ha en fullverdig kyststi på plass. Den skal blant annet integreres i dagens båtopplagsområde i Bestumkilen.

BESTUMKILEN: – I dette ligger at Bymiljøetaten og båtopplagsforeningen gjennom forhandlinger kommer frem til en løsning som ivaretar utvikling av en fullverdig kyststi langs sjøen i dette området. Dette er føringer som er vedtatt av Miljø- og samferdselskomiteen i rådhuset og er et stort skritt videre med å få på plass en kyststi som lenge har vært under arbeid i etater og byrådsavdeling. De har fått de føringer de trenger og nå er det knesatt et prinsipp for hvordan en sammenhengende kyststi skal gjennomføres, sier Bjarne Ødegaard (H), som er medlem av komiteen og samtidig leder av bydelsutvalget i Bydel Frogner.

Langs vannet

I 2007 ble det lagt frem et mulighetsstudie av Friluftsetaten. Nå skal intensjonene i studiet gjennomføres.

– Det er snakk om en kyststi trasé fra Lysakerelven til Bygdøylandet. Den skal så å si i sin helhet føres langs vannet. Den skal for eksempel ikke som i dag gå langs gang- og sykkelveien fra Maxbo til båtopplaget. Den er etter hvert blitt en sterkt trafikkert hovedsykkelvei og er lite egnet som kyststi, sier Ødegaard.

For lengst ferdig

Plan- og bygningsetaten skal stå for den nye reguleringen mens Bymiljøetaten skal ha ansvaret for gjennomføring i henhold til reguleringen.

Strekningen forbi odden fra Sollerudstranda over til Hydrostranda er for lengst ferdig regulert og ferdig prosjektert som universelt utformet brygge, men har ennå ikke fått midler til gjennomføring over budsjettet. Her har kommunen kommet til enighet med de private grunneierne.

Over bryggene

Forbi Vækerø hovedgård og Maxbo er kyststi opparbeidet. Videre innover i Bestumkilen eies eiendommene i all hovedsak av Oslo kommune og det gjør at det blir relativt problemfritt å legge den videre kyststien langs vannet.

– Det er viktig at kyststien har kontakt med vannet. Når det gjelder traseen forbi ro- og padleklubbene er spørsmålet om den skal gå over bryggene til klubbene eller om den skal gå i bakkant. Høyre følger Byantikvarens vurdering som anbefaler at stien skal gå i bakkant. Komiteen er delt i dette synet og trasevalget vil bli avgjort av bystyret. Innerst i Kilen, går komiteen inn for å legge kyststien inn bak klubbhuset til Oslo motorbåtforening, der også inngangen til området er i dag, sier Ødegaard.

Til Maxbos eget beste

I føringene fra komiteen står også at byrådet skal inngå forhandlinger med Maxbo/ Løvenskiold Vækerø om bruk av den store parkeringsplassen ved Maxbo. Her vil politikerne at allmennheten skal få tilgang til parkeringsplassen på søndager og utenom Maxbos åpningstider på hverdager. Hittil har Løvenskiold Vækerø nektet bruk av parkeringsplassen.

– Med dette vil flere kunne bruke kyststien, blant annet eldre og funksjonshemmede. Maxbo må tenke på sitt eget omdømme. Her er det mange av deres egne kunder som vil bruke kyststien. Nå har vi invitert til dialog for å finne en løsning, sier Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere