Funcom-direktør går av

Det var store forventninger til spillet Age of Conan.

Det var store forventninger til spillet Age of Conan.

Det går ikke så alt for bra for det Skøyen-baserte spillselskapet Funcom for tiden.

SKØYEN: Mandag la selskapet frem resultatene fra 4. kvartal, og tallene viser at situasjonen i selskapet er blodrød.

Driftsresultatet er minus 23 millioner dollar, rundt 155 millioner kroner med dagens valutakurs. Samme kvartal i fjor ga minus 2,8 millioner dollar, i følge E24.no.

Funcom opplyser også i en børsmelding at de nedskriver verdien av spillet «Age of Conan» med 19 millioner dollar, over 127 millioner kroner. Dette skyldes at de ikke lenger forventer like store inntekter fra «Age of Conan» fremover.

Store forventninger

Det var store forventninger i spillet, som ble lansert med brask og bram i Holmenkollen mai i fjor, og fikk seks i de fleste betydelige spillkanaler. Dette gav uttelling for selskapets aksjekurs, og Funcom ble børsvinner i tiden rett etter lanseringen.

Se bilder fra lanseringen her

Produktmanager i Funcom, Erling Ellingsen, innrømmet til Akersposten.no i etterkant av Conan-lanseringen at en spillsuksess var utrolig viktig for selskapet.

LES OGSÅ: Funcom mot nye høyder

Jeg vil ikke spekulere i om dette er 'make or break' for Funcom, men det er klart at, går denne lanseringen bra, kan det heve selskapet til helt nye høyder, sa Ellingsen.

Tror fortsatt

Men siden den tid har det bare gått nedover for Funcom, og selskapets aksjekurs har blitt kraftig barbert. Selskapet opplyser at de allikevel vil fortsette å investere tungt i spillet.

LES OGSÅ: Funcom-aksjen blør

Snittiden for en abonnementsperiode for «Age of Conan» har økt i 2009. Antall abonnenter på «Age of Conan» har vært relativt stabil gjennom perioden. Den gjennomsnittlige spilletid per abonnent har også økt de siste måneder, sier administrerende direktør Trond Arne Aas i Funcom i børsmeldingen.

Godt utstyrt

I børsmeldingen opplyser selskapet også at pengebeholdningen er stabil, med rundt 40 millioner dollar i behold ved årets utgang.

Funcom er godt utstyrt til å møte de nåværende utfordringer, og vurderer de finansielle ressursene som gode nok til å utvikle, ferdigstille og lansere MMO-spillene som er under utvikling, sier Aas.

Trekker seg

I en annen melding opplyses det at Funcoms finansdirektør Olav Sandnes trekker seg fra selskapet for å begynne i en ny stilling innenfor en annen industri.

Funcom er et selskap med stort potensiale, basert på en unik kombinasjon av ferdigheter i et raskt voksende globalt marked. Jeg ønsker Trond Aas og resten av organisasjonen lykke til i å realisere selskapets fulle potensiale, uttaler Sandnes i børsmeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.