RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fungerer ikke!

nn Leserinnleggene og mailene om beboerparkering i Bydel St. HAnshaugen hagler inn. Og de som skriver er ikke fornøyd. Verken med informasjonen de har fått, eller med selve ordningen. Ingen klarte å forestille seg hvordan dette ville fungere i praksis før automatene var satt opp. Nå har tusenvis av beboere i bydelene St. Hanshaugen, Frogner og Gamle Oslo fått føle ordningen på kroppen. Meningen er å gjøre det lettere for befolkningen å finne et sted å sette bilen. En pris på 300 kroner i året skulle være høyst spiselig for en lettere tilværelse. Dessverre tyder reaksjonene vi mottar på at forsøksordningen mange steder ikke fungerer etter intensjonene. De som er misfornøyd er til dels veldig sinte. Og vi skjønner dem godt.

Einar Støp-Bowitz skriver at ordningen ikke har skaffet flere parkeringsplasser for beboerne Fra sitt vindu observerer han at de fleste plassene er tomme på dagtid. Mens de fra klokken 16-17 fylles opp, slik at nattparkeringen om mulig er blitt enda vanskeligere. I tillegg må bilen flyttes før klokken 8, hver dag. nnBeboere krever at forsøket med beboerparkering stoppes umiddelbart inntil ytterligere konsekvensutredelser er gjort i forhold til ulempene for naboer i randsonen. Alternativt krever at alle husstander med adresse i Ullevålsveien som tilstøter Sone 2 også inkluderes i ordningen. Marit Figenschou i Stensgata skriver at Stensgata er spesielt rammet. Mange plasser står ledig på dagtid mens det er dobbeltparkering utenfor prøveområdet. Hun har ikke noe sted å sette bilen på dagtid, og tør ikke bruke bilen p0å kvelden fordi hun ikke finner plass når hun kommer tilbake.

nnLokalavisen mener innbyggerne må tas på alvor. Og det raskt. Bydelsutvalgene i både Frogner og St. Hanshaugen kommer til å diskutere saken. Men det er Trafikketaten som administrerer ordningen på oppdrag fra Bystyret, og som må komme på banen med endringer. Her holder det ikke bare å vente og se.

Innbyggerne må tas på alvor. Og det raskt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere