*Nettavisen* Nyheter.

Funkisskole i forvandling

Rektor Claus Hagli i den nye læringsbasen for andre trinn på Lambertseter videregående skole. Rommet er lyst og luftig. Alle foto: Kristin Trosvik

Omfattende rehabilitering og utbygging på Lambertseter videregående skole går nå inn i sluttfasen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her bygges det nye garderober i tilknytning til skolens C-bygning. I denne bygningen kommer også nye spesialrom for idrett og realfag, forteller Hagli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her kommer en trapp ned til nytt spinningrom og garderober.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det foregår både rehabilitering og utbygging på Lambertseter videregående. Fasadene er rehabilitert og alle vinduer skiftet ut. Nye fluktveier er også laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arbeidene på skolen skal avsluttes innen januar 2010. En bra julegave, mener rektor.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

LAMBERTSETER: Arbeidet på skolen har foregått i over et år, men innen 1. februar 2010 skal alt være ferdig. Drøye fire måneder gjenstår altså før Lambertseter videregående skole fremstår i ny og moderne drakt.

Rektor ved skolen, Claus Hagli, innrømmer at byggeperioden har vært, og er, krevende, men at sluttresultatet blir et bedre tilbud til elevene som går der.

Rehabilitering

Lambertseter videregående er en av byens mest populære skoler, og kan ta imot i overkant av 800 elever. I Skolebehovsplanen for 2007 ble det vedtatt at skolen skulle bygges ut, og arbeidet med å bygge ut og rehabilitere skolen startet sommeren 2008.

Det er et omfattende prosjekt som etter planen skal avsluttes i januar neste år. Men så blir også resultatet en lys, luftig og moderne skole med bygninger som får maksimal utnyttelse.

Hagli, som er rektor ved skolen på femte året, kan fortelle at arbeidet med å få gjennomslag for rehabilitering har foregått i mange år.

– Det var påkrevet. Vi hadde fuktinnslag i endeveggene. I løpet av året har alle vinduer blitt byttet ut og fasaden er rehabilitert, opplyser Hagli.

Utbygging

I hovedbygningen er det etablert to store læringsbaser på cirka 200 kvadratmeter hver for første og annet trinn. Ved basene er det bygget henholdsvis fire og fem grupperom. I tillegg etableres det et baseområde for tredje trinn i deler av biblioteket.

– Tidligere var det takterrasser hvor basene nå er. Men terrassene var ubrukelige, så det var 400 kvadratmeter med uutnyttet areal, opplyser Hagli. Rektoren vil presisere at selv om de nå etablerer fellebaser for hvert trinn, så betyr ikke det at Lambertseter blir en baseskole.

– Alle klassene vil fortsatt ha hvert sitt klasserom. Basene skal brukes på tvers av klassene på samme trinn som et supplement til klasseromsundervisningen. Dette gir nye muligheter for lærersamarbeid. Slik kan en oppnå større variasjon i arbeidsmetoder og tilpasse opplæringen bedre til den enkelte elevens behov. I sum blir dette et kvalitetsløft for elevene, sier han.

Idrett og realfag

Den største utbyggingen foregår i skolens C-bygning. Her har det tidligere vært en del rom for helse- og sosialfag, et fag som ble avviklet ved skolen i 2007. Bygningen skal nå brukes til spesialrom for idrettsfag og realfag. Dette bygges i C-bygningen:

Et allrom på 96 m² med speilvegg for dans med mer. Et styrkerom på 160 m². Et matterom til bryting og andre former for kampsport. Et spinningrom samt fire splitter nye garderober.

Rundt 65 prosent av elevene på Lambertseter velger realfag. Alle disse elevene vil kunne glede seg over en ny, stor realfagslab på 127 m² i C-bygningen.

Klart til jubileum

I 2011 er Lambertseter videregående skole 50 år.

– Vi holder på med en jubileumsbok. Det er veldig hyggelig at skolen blir pusset opp i god tid før jubileet, dette blir et eget kapittel i boken, forteller Hagli som roser lærere og elver for tålmodighet under en krevende byggefase.

– Det blir en fin julegave at skolen står ferdig etter nyttår. Målet er jo at vi kan drive en enda bedre opplæring enn tidligere, vi får bedre utnyttet vår spisskompetanse og vi får spesialrom for idrett og realfag av topp kvalitet, konkluderer rektor Claus Hagli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag