RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funky bruåpning


Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa åpnet Nordenga bru. Og barn og ungdom fikset åpningsshowet.
Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa åpnet Nordenga bru. Og barn og ungdom fikset åpningsshowet. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
500 millioner kostet den hvite og spesielle konstruksjonen. Nå er Nordenga bru endelig åpnet. Gamlebyen og Bjørvika er knyttet sammen.

GAMLEBYEN: Reguleringsplanen for området ble vedtatt i 2003. I 2015 skal trafikksystemet for Bjørvika stå ferdig.

Fredag ettermiddag ble en viktig milepæl offisielt åpnet av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Nordenga bru til en pris av 500 millioner kroner vil knytte sammen Bjørvika-området og Gamlebyen.

Del på Facebook

Og det for både gående, syklende og kjørende. Dessuten åpner den nye brua for at rivingen av Bispelokket kan starte. Åpningen betyr også at byggingen av gatene i området kan begynne.

Knyttes sammen

– Det gamle og det nye knyttes sammen, sa Meltveit Kleppa før åpningsshowet startet.

– Vi har mye å glede oss til framover. Dette er en flott bru for gående, syklende og for kollektivtrafikken. Dette er også et resultat av godt samarbeid mellom Statens vegvesen og Jernbaneverket. En milepæl.

Og så åpnet hun brua. Fra Gamlebyen-siden strømmet det skatere, BMX-syklister og dansende barn og ungdommer.

Skjøvet sammen

Stålkonstruksjonen ble levert fra Nederland i fire deler. I løpet av fire helger ble seksjonene satt sammen som et byggesett. Og det bød på tøffe og vanskelige utfordringer. Nordenga-brua er 360 meter lang og står på 10 påler. Nordenga bru har en egen fem meter bred gang- og sykkelvei.

Gående og syklende kunne ta brua i bruk fredag. Etter planen skal den åpnes for biltrafikk 30. august.

Byggingen av Nordenga bru er en del av E18 Bjørvikaprosjektet, som hadde byggestart høsten 2005. Første etappe gikk ut på å få bundet sammen Festningstunnelen i vest og Ekebergtunnelen i øst med en 1 100 meter lang senketunnel.

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere