RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funnet på gata i Portugal


ZULU: Fra sulten gatehund i Portugal, til et nytt liv i Norge . FOTO: Kristin Tufte Haga
ZULU: Fra sulten gatehund i Portugal, til et nytt liv i Norge . FOTO: Kristin Tufte Haga
Zulu ble funnet på gata i Portugal, svært underernært og eierløs. Nå lever han et lykkelig hundeliv på Kjelsås.

KJELSÅS: I dag er det er ingenting som tyder på at Zulu (6) engang levde på gata i Portugal, eierløs, husløs og sikkert ofte veldig sulten også. For da Zulu ble funnet på gata, sammen med en annen «hundekompis», var de begge svært underernærte.

Begge hundene ble tatt med til hundesenteret Cantinho da Milu (Milu’s Hjørne), utenfor Lisboa, og som er en del av organisasjonen Dogs of Portugal. Hundekompisen klarte ikke senteret å redde, men Zulu klarte seg.

– En liten raring med stutte bein som var så snill at han var plassert sammen med en gjeng med hvalper, forteller Sonja Langeland, og som tok med seg den morsomme og søte lille hunden til Norge.

Dogs of Portugal

Man blir både trist og glad av å lese historien om Cantinho da Milu og organisasjonen Dogs of Portugal. Trist fordi historien forteller om alle de som gir totalt blaffen i hundene sine. Men glad over at noen faktisk bryr seg om disse forlatte og ofte vanskjøttede sjelene, og som kanskje får et nytt liv hos snille og hundeglade mennesker. Som Zulu. Og også som Ganseha. (3.5)

– Ganesha fant jeg på nettsiden til Dogs of Portugal. Hun har antakeligvis hatt et hjem frem til hun var ca. halvt år, da ble hun dumpet på gata. Her levde hun en kort stund, før hun fikk sin første løpetid. Dette resulterte selvfølgelig i et kull hvalper, og disse ble det funnet hjem til etterhvert. Ganesha ble imidlertid værende igjen på gata, forteller Sonja.

Les også: Savnet katt ble solgt på finn.no

Men i nabolaget bodde det imidlertid «ei godhjerta, ung jente».

– Hun syntes synd på denne hunden, og en morgen bråbestemte hun seg for å ta Ganesha i bilen og kjøre til senteret Cantinho da Milu. På senteret ble hun i 5-6 mnd, før jeg fant henne.

– Ganesha var litt skeptisk da hun kom til Norge, rundt ett og et halvt år gammel. Heldigvis hadde hun tillit til meg, og hun fotfulgte meg fra dag én. Det har vært fantastisk å følge utviklingen hennes og se at hun sakte men sikkert har kommet ut av skallet. I dag elsker hun å hilse på alle mennesker, og er en tillitsfull og trygg hund, forteller Sonja.

Falt for Zulu

Sonja kommer opprinnelig fra Kjelsås, men i dag bor både eier og Ganesha på Krøderen.

Da Sonja dro tilbake til Portugal igjen, for å besøke Cantinho da Milu sammen med den norske representanten for Dogs of Portugal, Aina Madsø, fikk Sonja se Zulu.

– Jeg falt pladask for den lille, nydelige og rare hunden med de korte bena. Men Zulu hadde jo ennå ikke fått noe hjem. Derfor ble det bestemt at han skulle være i fosterhjem hos meg frem til han fant en eier. Og det viste seg at hun var ikke langt unna, ler Sonja.

For i dag er det søsteren Laila Langeland, og som bor på Kjelsås, som eier Zulu.

– Jeg skulle bare besøke Sonja en periode, på Krøderen. Men etter at jeg kom tilbake til Kjelsås, så klarte jeg ikke å få den nydelige, lille svarte hunden ut av hodet. Jeg hadde jo tidligere vært hundeeier, og så ble det jo til at jeg ringte Sonja og sa at: Ja, jeg kan gjerne overta Zulu, forteller Laila.

Og den avgjørelsen angrer hun i hvert fall ikke på i dag.

Les også: Katten Elvis skutt med luftgevær

– En god følelse!

– En fantastisk lettvint, glad og hyggelig hund. Vi koser oss veldig sammen, og går ofte turer her langs Akerselva, forteller Laila.

– Mange hunder over hele verden trenger et hjem hos snille mennesker, og man klarer jo ikke å redde alle. Men det gir en god følelse at ihvertfall disse to er reddet fra et usikkert gateliv i Portugal, og i stedet gitt de et lykkelig hundeliv i Norge, er de to søstrene enige om.

Kostnadene ved å adpotere en hund fra Dogs of Portugal, er flyreisen, samt de nødvendige vaksinene som kreves for å ta med hund inn i Norge. På hjemmesiden til Dogs of Portugal kan man se alle hundene som trenger et nytt hjem, og lese mer om organisasjonen, og om hvordan man kan adpotere en hund derfra.

Les også: Bortkommen hund i sikkerhet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere