RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Furulund på flyttefot

Det er 43 år siden Glassmester Furulund var først ute med å åpne butikk i "Skomakergata" på Lambertseter. Nå pakker de sammen rammer og glass, og flytter til nye lokaler i Cecilie Thoresens vei 5.

Lambertseter: Den 28. august 1943 etablerte Knut Furulund sin virksomhet på Ekeberg, dengang med tilskjæring og sliping av glass og speil som hovedgeskjeft. 21 år senere, i 1964, var Furulund den aller første til å flytte inn i Skomakergata på Lambertseter. Nå er de de aller siste, av de opprinnelige butikkene, som flytter ut.

Skal rives

Glassmester Furulund AS har vært drevet som familiebedrift i alle år. Nå er det Knut Furulunds svigerdatter, Torill Furulund, og hennes svoger, Bjørn, som styrer skuta, med drøyt 20 års fartstid i butikken på Lambertseter.

Det er andre generasjon som driver nå, og vi er faktisk den eldste kunden i OBOS i sentersammenheng som fremdeles driver i senter, forteller Torill. Det har vært en hektisk dag i butikken, og det er mye som skal ordnes i forbindelse med flyttingen. Samtidig skal kunder ekspederes, og rammer og glass tilpasses. Det er ikke vanskelig å se at de ansatte har vært i gamet i mangfoldige år.

Vi jobber som tradisjonelle glassmestere, og tilbyr utskifting av alle typer glass, og glassplater til for eksempel kjøkken, dusj og bad i tillegg til den vanlige innrammingen, sier Torill.

Nå gleder hun seg til å flytte til større og lysere lokaler, men det er med et visst vemod glassmesterne tar farvel med Skomakergata.

Det har vært et utrolig fint miljø her, med mange trofaste og gode naboer på alle kanter, forteller Torill.

Det har vært mye sosialt og vi ser tilbake på mange fine år i disse lokalene.

Grunnen til at de flytter er først og fremst at hele Skomakergata, unntatt Symra, skal rives i forbindelse med at det skal bygges nytt senter.

Rivingen skal starte neste sommer, så vi har egentlig ikke noe valg, sier Torill. Men å flytte tilbake igjen når det nye senteret står ferdig i 2009 er helt uaktuelt.

Nei, det kommer vi ikke til å gjøre. Men vi vil fortsatt være medlemmer i Lambertseter senterforening, og fortsette å annonsere i senteravisa, mener hun, og antyder at hun kunne tenke seg en liten presentasjon av butikken i form av en utstilling i det nye senteret på sikt.

Nye muligheter

Selv om Furulund flytter ut av Lambertseter Senter tar de ikke farvel med OBOS. For det er OBOS som eier bygget de skal flytte til også, ved siden av Citrôen i Cecilie Thoresens vei 5.

Vi opprettholder kundeforholdet vårt til OBOS på godt og vondt, sier Torill og ler. Hun røper at OBOS ikke er like flinke på alle områder, og at fasadene i Skomakergata er et synlig bevis på akkurat det. Men de nye lokalene er det imidlertid ingenting å si på.

Vi ser mange nye muligheter med de store og lyse lokalene vi flytter til. Vi vil få fantastiske arbeidsforhold i et kjempestort verksted, forteller Torill. På baksiden av bygget får de kjøreport for avhenting av glass, og på fremsiden er det parkeringsplasser rett utenfor døra.

Vi har mange faste kunder som vi forhåpentligvis tar med oss videre, og selv om vi flytter ut av senteret håper vi at folk fortsatt vil finne fram til oss litt lenger bort i gata, sier Torill.

Det er mange som oppfatter oss som dyre, men faktum er at vi tilbyr tjenester og innramming i alle prisklasser!

Glassmester Furulund holder stengt fredag 2. og lørdag 3. september, før de åpner i nye, flotte lokaler mandag 5. september. Åpningstidene vil etter flyttingen være mandag-fredag fra 09 til 17 og lørdag fra 10 til 14. Mer informasjon finnes på deres hjemmeside www.furulund.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere