*Nettavisen* Nyheter.

Furuset + Hasle/Løren = Sant

(F.v.) Niklas Grønstrand og Jan Martiniussen er to av initiativtakerne til samabeidet mellom Furuset og Hasle/Løren. Foto: Carina Alice Bredesen

Både Furuset og Hasle/Løren sleit med å fylle opp stallen til sine -95-lag. Dermed slo de seg sammen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fredrik Grønstrand (13) er fra Høybråten og har spilt for Furuset hockey hele livet. Nå vokter han buret for Furuset/Hasle. Foto: Carina Alice Bredesen

MANGLERUD: – Vi hadde to og en halv rekke, og Hasle/Løren var enda færre, forteller en av initiativtakerne til samarbeidet mellom Furuset og Hasle/Løren, Niklas Grønstrand.

I Romjulscupen til MS i Manglerudhallen viste Furuset/Hasle seg fram, og endte på en fjerdeplass.

Slo danske mestere

Men fjæra i hatten var 5-1-seieren over de danske 95-mesterne Rødovre. Som eneste norske lag slo Furuset/Hasle danskene, som gikk helt til topps i Romjulscupen.

– Det var en veldig bra kamp. Vi reddet alt som kom, og scoret på sjansene våre, smiler keeper for Furuset/Hasle, Fredrik Grønstrand (13) fra Høybråten.

– Men jeg er furusetgutt, legger 13-åringen smilende til.

Stolte

For samarbeidet mellom Furuset og Hasle/Løren på U15 har ikke ødelagt klubbfølelsen.

– Tvert imot. Vi opplever at alle gutta er stolte av moderklubbene. Og alle er kjempestolte over Furuset/Hasle, sier Niklas Grønstrand, som sammen med Jan Martiniussen tok initiativ til samarbeidet.

Mulig fortsettelse

Grønstrand og Martiniussen så at det var fare for at det kun ville være Vålerenga og Manglerud Star som ville stille lag i -95-klassen.

– Det hadde ikke vært bra for oslohockeyen. Og vi er to lag fra Groruddalen som sammen har fått til noe bra her, sier Martiniussen.

Samarbeidet er foreløpig kun for dette 95-laget, og kun for den innestående sesongen.

– Men det er mulig vi kommer til å fortsette, og at vi kommer til å utvide samarbeidet til å gjelde U17, i tillegg til U15, forteller Grønstrand. Det foreligger imidlertid ingen planer om noe samarbeid på seniorsiden.

Furuset/Hasle trener i både Lørenhallen og i Furuset Forum, og hjemmekampen deles mellom de to hockeyhallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.