*Nettavisen* Nyheter.

Furuset Ishockey må svare for rasisme fra tribunen

I lørdagens kamp fikk Comets mørkhudete svenske, André Mattsson, gjennomgå av Furusets tilreisende supportere.

Furuset: I dag (torsdag) skal det være en pressekonferanse, og Furuset må også gi et svar til hockeyforbundet.
Jeg var ikke selv tilstede på kampen, men jeg har jobbet med saken de siste dagene. For det er vi som må svare for oss, sier leder Bård Wierli i Furuset Supporters til Lokalavisen Groruddalen.

Bråk tidligere

Men dette var ikke første gangen at det var rasismebråke mellom Furuset og Comet. Da lagene møttes den 26. oktober fikk Furusets finne Markku Vuorisalo en kamps karantene av forbundet for å ha henvist til Mattssons etniske opprinnelse på en nedlatende måte. Furuset selv svarte med å sende Vuorisalo på klubbens flerkulturelle hockeyskole som "botsøvelse".

Rasistiske ytringer

I lørdagens kamp i Halden ishall var det Furusets tilreisende supportere som tok saken i egne hender. I følge Halden Arbeiderblad pep supporterne hver gang Mattsson hadde pucken, og i tillegg kom de med en rekke rasistiske ytringer. Det var også problemer med fyll, og enkelte av supporterne ble kastet ut av ishallen.
Det var synd på han fra Furuset som hadde ansvaret. Han gjorde sitt beste og ba om unnskyldning, sier Comet-leder Roar Lund, til Halden Arbeiderblad. Hovedpersonen selv har ikke stort å si.
Jeg fikk ikke med meg noe av bråket fra tribunen, og har ikke hørt noe. Derfor har jeg ingenting å si, sier André Mattsson til avisen.

Ikke akseptabelt

Furuset Ishockey er allerede i gang med å undersøke hva som har blitt gjort og sagt på tribunen under søndagens kamp. Det bekrefter styreleder Bjørn Svendsen overfor Lokalavisen Groruddalen.
Vi vil agere etter hva disse undersøkelsene viser, sier Svendsen.
Han understreker samtidig at rasistiske ytringer er noe klubben ser alvorlig på.
Dette er ikke akseptabelt, slår Svendsen fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.