*Nettavisen* Nyheter.

Furuset og Tveita taekwondo-lag sparker fra seg

I helgen arrangerte Mudo Instituttet på Furuset taekwondo-stevnet Mudo Games, og klubbutøverne fra Furuset og Tveita sikret sammenlagtseieren og andreplassen.

Furuset: Andreas Nguyen fra Furuset er et hode lavere enn motstanderen Ismail Karakoe fra samme klubb. I lokaloppgjøret kjemper begge hardt, og kampen er jevn, men til slutt tar Andreas seieren mens mamma filmer fra sidelinjen.
Han hopper i været av glede- høyde er visst inget hinder i taekwondo.
Han er skikkelig teknisk, og trener nesten hver dag, sier trener Josman Afont. Han er imponert over nivået på de unge utøverne.
De er veldig flinke, og det er mange talenter her.
Tidlig krøkes
Ute på matta kjemper 8 år gamle Frida Thorsø fra Bjerke mot sin motstander. Kampen er helt jevn til Frida får et spark i låret, det gjør tydelig vondt, men det stopper ikke henne. Med en rekke kjappe og velplasserte spark vinner Frida overlegent, og hun er fornøyd med innsatsen.
Det var kjempegøy, sier Frida som trener på Torshov. Hele fem ganger i uka er hun på plass, og pappa Hans Alfred sier de må holde henne tilbake for at hun ikke skal trene mer.
Hun har holdt på i tre og et halvt år siden hun ble vervet på et kjøpesenter. Etter første prøvetime synes hun det var kjempegøy, og har holdt på siden, forteller han, og legger til at han synes det er positivt at datteren lærer både selvforsvar og teknikk gjennom taekwondo.
Ti gull
Furuset Mudo institutt tok hele ti gull, 12 sølv og 15 bronse. Andre groruddøler som imponerte under stevnet var Tveitaklubben som tok med seg ni gull, syv sølv og 12 bronse. Totalt var det 11 klubber som deltok, og daglig leder for Furuset-klubben og arrangøren var tydelig fornøyd.
Vi har aldri hatt så stor deltakelse før, stemningen var kjempehøy og det var utrolig artig, sier Kate Rognli, om de over 100 deltakerne på Mudo Games på Furuset senter søndag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag