*Nettavisen* Nyheter.

Furuset rykker opp

Furuset måtte slå Gjøvik for å sikre opprykket til UPC-ligaen, og Ulvene feide all tvil av banen med 9-0 og storseier. - Dette er et helt fantastisk lag, med mange spillere som har Furuset i sitt hjerte, jubler trener Aki Mykkänen.

Furuset har storspilt gjennom hele UPC-kvalifiseringen, med fire seire på de fire første kampene. I femte kamp ble det imidlertid nedtur og 1-5-tap mot Manglerud Star. Dermed falt avgjørelsen i søndagens avsluttende kamp. Furuset var avhengig av å ta minst like mange poeng som Manglerud Star for å rykke opp, eventuelt ett poeng mer enn Trondheim.

Og det gikk til de grader veien for Furuset. Etter en litt slapp førsteperiode, sto det 1-0 til Ulvene. I de to siste periodene fikk Furuset imidlertid mer uttelling, og da sluttsignalet gikk, sto det 0-9 på lystavla. Furuset knuste Gjøvik og er klar for eliteseriespill.

Hannu Pajunen var mannen bak Furusets mål, som kom etter bare to minutter. Ledelsen etter første periode var også fullt fortjent, ettersom Furuset kunne skilte med 13-3 i skudd.

Midtveis i andre periode økte Furuset ledelsen til 2-0. Gjøvik fikk tre utvisninger på kort tid, og med to mann i overtall, kunne Jussi Sipponen greit sette inn Furusets andre mål.

Utover i perioden skulle det bli mer av både utvisninger og Furuset-scoringer. Marius Torkehagen hos Furuset pådro seg 20 minutter utvisning for stygt spill, og i løpet av en femminuttersperiode sørget Ulvene for å øke ledelsen til både 3-0 og 4-0, ved henholdsvis Leif Thomas Eliassen og Stian Frøne Carlsen. Skuddstatistikken i andre periode var imponerende 21-6.

Sikret seieren - og opprykket

Siste periode var ikke like forrykende fra Furusets side. Laget noterte seg "bare" for 10 skudd, men hva gjør vel det når halvparten går i mål. Lars Erik Forsberg, Elia Hoelstad, Krister Pietsalo, Anders Bogstad og Fredrik Thinn satte i tur og orden inn fem mål. Dermed ble sluttresultatet 9-0 og opprykket var klart.

Etter kampen slapp Furuset-gutta jubelen løs, med feiring både ute på banen og videre i garderoben etterpå. Gleden ble neppe mindre av at Furuset tar eliteserieplassen på bekostning av erkerival Manglerud Star, som tapte 3-2 for TIK i søndagens andre kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.