*Nettavisen* Nyheter.

Fylkesmannen må være løsningsorientert om Wyller-anlegget!

Fylkesmannen har med bakgrunn i Markaloven protestert mot flere planlagte utvidelser av idrettsprosjekter i Oslo og Akershus. Kritikken har spesielt rammet Tryvann Vinterpark og Wyller-anlegget. Det er et totalt bomskudd.

Da den nye Markaloven ble vedtatt var Stortingets intensjon at man skulle verne Marka ved å bruke den, og at idrett skulle være en naturlig del av formålet til loven. Utbygging av Wyller-anlegget på Tryvann har lenge vært på prioriteringslisten til Oslo idrettskrets. Det har vi i KrF støttet.

KrF forutsetter at utbyggingen og utbedringen av anlegget på Tryvann og Wyllerløypa er noe som loven tillater. Etter vårt syn forsvarer fylkesmannen Markaloven slik den ikke ble. Nå bør fylkesmannen holde hodet kaldt i vinterkulden!

Så lenge fylkesmannen kun har kommet med en foreløpig vurdering må vi være løsningsorienterte. All den tid utbyggerne har vært imøtekommende og åpne for endringer og tilpasninger, bør fylkesmannen være like fleksibel og imøtekommende.

Vi henstiller til fylkesmannen at han må gå nøye gjennom saken en gang til når denne kommer opp til reell politisk behandling, og å legge til grunn Stortingets intensjon hvor utbygging i randsonen til Marka kan godtas.

KrFs stortingsrepresentant fra Oslo, Hans Olav Syvertsen, har allerede stilt spørsmål om fylkesmannens lovtolkning til miljøvernministeren, og også vi i Oslo KrFs bystyregruppe kommer til å følge situasjonen nøye.

Det er nå grensen for hva som skal tillates settes. Vi må verne for bruk, ikke til brakk!Aud Kvalbein

varaordfører i Oslo (KrF)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag