RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyller Frogner kirke


FLYTTER INNEDØRS: 26 solister, men alle korister, skal synge Mozart og Arvo Pârt.
FLYTTER INNEDØRS: 26 solister, men alle korister, skal synge Mozart og Arvo Pârt.
Norges kanskje proffeste kor er stjerner i Japan. I påsken inntar de Frogner kirke.

BYGDØY ALLÈ: Det er selvfølgelig fordi det snart er påske at koret holder konserter både lørdag og tirsdag. Og ingen påske uten Mozarts requiem.

Solistkoret, som regnes som Norges ledende, profesjonelle kor, består av 26 høyt utdannede sangere og har ofte oppdrag i offisielle og kongelige sammenhenger her i Norge. Som så mange utøvere innen klassisk musikk i Norge er de enda større ute enn hjemme; da de var på turnè i Japan i fjor høst, var 2000 billetter til en konsert revet bort ni måneder i forveien!

Koret har flere ganger vært gjenstand for strålende kritikker. Søndag 16. mars holder Solistkoret konsert, sammen med Det Norske Kammerorkester. Her står estiske Arvo Pârt på programmet, dirigert av Tonu Kaljuste, en av verdens ledende dirigenter, som også er en god venn av Pârt.. To dager etter, tirsdag 18. mars står Mozarts Requiem på programmet, også her opptrer Solistkoret sammen med Kammerorkestret, dirigert av Tonu Kaljuste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere