RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyller hotell med elever


LA NED GRUNNSTEIN: Kuben vidregående skole åpner til høsten. Men først må det sankes elever. Her fra grunnsteinsnedleggelse av byrådsleder Stian Berger Røsland da skolen ble påbegynt i 2011.
LA NED GRUNNSTEIN: Kuben vidregående skole åpner til høsten. Men først må det sankes elever. Her fra grunnsteinsnedleggelse av byrådsleder Stian Berger Røsland da skolen ble påbegynt i 2011. Foto: ARKIVFOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Mandag 14. januar fylles Groruddalens eget hotell, Hotell 33, med ungdommer fra hele Oslo. Forhåpentligvis.

GRORUDDALEN: Da holder nemlig Kuben videregående skole åpen dag på hotellet som ligger så godt som vegg i vegg med den nye superskolen.

Selve skolebygningen står ikke ferdig før til høsten, derfor holdes informasjonsmøtet i Hotel 33, i Østre Aker Vei.

Mandag 14. januar fra klokken 16.00-20.00, braker det løs, med omvisning i det nesten-ferdige skolebygget hver halve time.

LES OGSÅ: Åpen dag på videregående skoler i Oslo – er det her voksenlivet begynner?

Unikt

Kuben videregående skole, som skal ligge sammen med Fagskolen i Oslo og Læringssentert for byggfag, teknologisenter og kurstilbud for næringslivet, i Østre Aker vei.

Unikt på Kuben er blant annet at du i løpet av fire år kan ta både studiespesialisering, eksempelvis i realfag, og fagbrev på samme tid.

Studiespesialisering med teknologi og innovasjon er et helt nytt, 3-årig løp som gir studiekompetanse med fordypning.

LES OGSÅ: To milliarder kroner for superskole på Økern

Jobbe med bedrifter

Utdanningsløpet passer for deg som liker naturfag og matematikk og ønsker en praktisk tilnærming i deler av opplæringen. Vurderer du et yrke innen ingeniørfag, medisin, forskning eller teknologi, kan du få en tilleggsdimensjon ved å velge dette løpet.

Du vil møte entreprenørskap både som arbeidsform og fag, ha gründercamper i samarbeid med næringslivet og jobbe tett med bedrifter og institusjoner gjennom mentorordninger og foredrag, reklamerer utdanningsetaten på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Snart skal Kuben ta imot over 1000 elever

Helt nytt

– Dette er helt nytt i Oslo. Elevene som går her kommer til å bli svært etterspurt, sier prosjektleder for Kuben i Utdanningsetaten Christine Wergeland Sørbye.

Hun er spent på antall elever som søker seg til skolen.

På nettopp Tekniske og Allmenne fag får du lønn fra første dag, er ute i arbeidslivet to dager i uken, samtidig som du får altså både fagbrev og studiekompetanse.

LES OGSÅ: Ut med Kabelgata, inn med Kuben
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere