*Nettavisen* Nyheter.

Fyller hotell med elever

LA NED GRUNNSTEIN: Kuben vidregående skole åpner til høsten. Men først må det sankes elever. Her fra grunnsteinsnedleggelse av byrådsleder Stian Berger Røsland da skolen ble påbegynt i 2011. Foto: ARKIVFOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Mandag 14. januar fylles Groruddalens eget hotell, Hotell 33, med ungdommer fra hele Oslo. Forhåpentligvis.

GRORUDDALEN: Da holder nemlig Kuben videregående skole åpen dag på hotellet som ligger så godt som vegg i vegg med den nye superskolen.

Selve skolebygningen står ikke ferdig før til høsten, derfor holdes informasjonsmøtet i Hotel 33, i Østre Aker Vei.

Mandag 14. januar fra klokken 16.00-20.00, braker det løs, med omvisning i det nesten-ferdige skolebygget hver halve time.

LES OGSÅ: Åpen dag på videregående skoler i Oslo – er det her voksenlivet begynner?

Unikt

Kuben videregående skole, som skal ligge sammen med Fagskolen i Oslo og Læringssentert for byggfag, teknologisenter og kurstilbud for næringslivet, i Østre Aker vei.

Unikt på Kuben er blant annet at du i løpet av fire år kan ta både studiespesialisering, eksempelvis i realfag, og fagbrev på samme tid.

Studiespesialisering med teknologi og innovasjon er et helt nytt, 3-årig løp som gir studiekompetanse med fordypning.

LES OGSÅ: To milliarder kroner for superskole på Økern

Jobbe med bedrifter

Utdanningsløpet passer for deg som liker naturfag og matematikk og ønsker en praktisk tilnærming i deler av opplæringen. Vurderer du et yrke innen ingeniørfag, medisin, forskning eller teknologi, kan du få en tilleggsdimensjon ved å velge dette løpet.

Du vil møte entreprenørskap både som arbeidsform og fag, ha gründercamper i samarbeid med næringslivet og jobbe tett med bedrifter og institusjoner gjennom mentorordninger og foredrag, reklamerer utdanningsetaten på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Snart skal Kuben ta imot over 1000 elever

Helt nytt

– Dette er helt nytt i Oslo. Elevene som går her kommer til å bli svært etterspurt, sier prosjektleder for Kuben i Utdanningsetaten Christine Wergeland Sørbye.

Hun er spent på antall elever som søker seg til skolen.

På nettopp Tekniske og Allmenne fag får du lønn fra første dag, er ute i arbeidslivet to dager i uken, samtidig som du får altså både fagbrev og studiekompetanse.

LES OGSÅ: Ut med Kabelgata, inn med Kuben

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.